Свједок: Слушао сам док туку заробљене Србе, неки су од батина умрли

10.03.2023. 14:27
1
ИЗВОР: srna.rs

Свједок Тужилаштва БиХ Слободан Папучић испричао је данас на суђењу за злочине почињене на подручју Храснице 1992. године да је видио да Сенад Гаџо изводи заробљенике и да је чуо како их туче, а да је Борко Стојановић преминуо од батина, којег је оптужени непосредно пред смрт изводио.

Папучић је на данашњем рочишту рекао да Гаџо није њега изводио, али јесте остале заробљенике јесте, наводећи да је Борка Стојановића, с којим сам био у ћелији, више пута изводио.

- Видио сам како га туку у ходнику и тоалету основне школе - рекао је Папучић.

Он је навео да је Стојановић преминуо од батина и да га је непосредно пред смрт Гаџо извео два пута.

Папучић се присјетио да је из ћелије извођен и Гојко Стјепановић. "Туку га и онда врате у ћелију, плав буде са подливима", рекао је Папучић и додао да је од батина преминуо и Алекса Стрампута.

Он је испричао да је у мају 1992. године био у Храсници када је по њега дошла милиција која га је позвала на разговор, након чега је заробљен и одведен у Основну школу "Алекса Шантић", као и његова супруга, брат и отац.

Папучић је рекао да је у школи остао мјесец и по дана, а онда их је Војна полиција одвела у гараже са металним вратима између небодера, док је његов отац пуштен кући.

Према његовим ријечима, стражари су били Сенад Гаџо, Заим Лаличић и Суад Хебиб, које је познавао јер су из Храснице.

За незаконито затварање, убиства, мучења, злостављања и сакаћења српских цивила у просторијама Основне школе "Алекса Шантић" у Храсници, као и у гаражама између небодера у периоду од 1992. до 1994. године оптужени су Сенад Гаџо, Заим Лаличић и Суљо Хебиб.

Наставак суђења је заказан за 24. март.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  naomi samuel 14.03.2023. 04:02
  Jako sam iznenađena čudesnim iskustvom i čudima dr. Apata koja su se proširila internetom i svijetom. Dok je čudesno pomagao ljudima diljem svijeta da povrate svoje izgubljene ljubavnike, kontaktirala sam ga nakon što sam prošla kroz tolika svjedočanstva različitih ljudi kako im pomaže da vrate bivšeg ljubavnika, rekla sam mu za svog muža koji me ostavio prije otprilike 8 mjeseci, i otišao od kuće sa svime što sam imao, bila sam zbunjena kada mi je rekao da se samo smiješim i budem smirena uvjeravajući me da će sve riješiti u samo 48 sati. Nakon drugog dana nazvao me suprug, bila sam tako šokirana, prekinula sam poziv i nisam mogla vjerovati svojim ušima, stvarno me molio da mu oprostim i obećao mi je, dr alaba je super, možeš doći s njegovim gmailom: drapata4@gmail.com ili ga možete dobiti putem whatsappa / vibera na ovaj broj +66 81 302 8552, želim ti sve najbolje ne dopusti da ti itko oduzme tvog muškarca bez obzira na sve.. .
Повезане вијести
Козара и Поткозарје - Српски Зид плача Козара и Поткозарје - Српски Зид плача
Покушај затирања Срба на Козари Покушај затирања Срба на Козари
У недјељу помен за погинуле борце у Жепи У недјељу помен за погинуле борце у Жепи
Најчитаније
 • Михаило Обреновић - Човјек који је Србију учинио најјачом војном силом на Балкану
  15h 58m
  0
 • Козара и Поткозарје - Српски Зид плача
  16h 20m
  0
 • У Сарајеву мушкарац насмрт избо млађег брата
  15h 21m
  0
 • Марко Трифковић из Источног Сарајева матурским радом надмашио наставни план и програм (ФОТО)
  6h 26m
  1
 • У школи у Швајцарској дјеца газила заставу Србије (ВИДЕО)
  12h 17m
  0