Svjedok: Slušao sam dok tuku zarobljene Srbe, neki su od batina umrli

10.03.2023. 14:27
1
IZVOR: srna.rs

Svjedok Tužilaštva BiH Slobodan Papučić ispričao je danas na suđenju za zločine počinjene na području Hrasnice 1992. godine da je vidio da Senad Gadžo izvodi zarobljenike i da je čuo kako ih tuče, a da je Borko Stojanović preminuo od batina, kojeg je optuženi neposredno pred smrt izvodio.

Papučić je na današnjem ročištu rekao da Gadžo nije njega izvodio, ali jeste ostale zarobljenike jeste, navodeći da je Borka Stojanovića, s kojim sam bio u ćeliji, više puta izvodio.

- Vidio sam kako ga tuku u hodniku i toaletu osnovne škole - rekao je Papučić.

On je naveo da je Stojanović preminuo od batina i da ga je neposredno pred smrt Gadžo izveo dva puta.

Papučić se prisjetio da je iz ćelije izvođen i Gojko Stjepanović. "Tuku ga i onda vrate u ćeliju, plav bude sa podlivima", rekao je Papučić i dodao da je od batina preminuo i Aleksa Stramputa.

On je ispričao da je u maju 1992. godine bio u Hrasnici kada je po njega došla milicija koja ga je pozvala na razgovor, nakon čega je zarobljen i odveden u Osnovnu školu "Aleksa Šantić", kao i njegova supruga, brat i otac.

Papučić je rekao da je u školi ostao mjesec i po dana, a onda ih je Vojna policija odvela u garaže sa metalnim vratima između nebodera, dok je njegov otac pušten kući.

Prema njegovim riječima, stražari su bili Senad Gadžo, Zaim Laličić i Suad Hebib, koje je poznavao jer su iz Hrasnice.

Za nezakonito zatvaranje, ubistva, mučenja, zlostavljanja i sakaćenja srpskih civila u prostorijama Osnovne škole "Aleksa Šantić" u Hrasnici, kao i u garažama između nebodera u periodu od 1992. do 1994. godine optuženi su Senad Gadžo, Zaim Laličić i Suljo Hebib.

Nastavak suđenja je zakazan za 24. mart.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  naomi samuel 14.03.2023. 04:02
  Jako sam iznenađena čudesnim iskustvom i čudima dr. Apata koja su se proširila internetom i svijetom. Dok je čudesno pomagao ljudima diljem svijeta da povrate svoje izgubljene ljubavnike, kontaktirala sam ga nakon što sam prošla kroz tolika svjedočanstva različitih ljudi kako im pomaže da vrate bivšeg ljubavnika, rekla sam mu za svog muža koji me ostavio prije otprilike 8 mjeseci, i otišao od kuće sa svime što sam imao, bila sam zbunjena kada mi je rekao da se samo smiješim i budem smirena uvjeravajući me da će sve riješiti u samo 48 sati. Nakon drugog dana nazvao me suprug, bila sam tako šokirana, prekinula sam poziv i nisam mogla vjerovati svojim ušima, stvarno me molio da mu oprostim i obećao mi je, dr alaba je super, možeš doći s njegovim gmailom: drapata4@gmail.com ili ga možete dobiti putem whatsappa / vibera na ovaj broj +66 81 302 8552, želim ti sve najbolje ne dopusti da ti itko oduzme tvog muškarca bez obzira na sve.. .
Povezane vijesti
U ponedjeljak parastos trojičindanskim žrtvama ustaškog zločina U ponedjeljak parastos trojičindanskim žrtvama ustaškog zločina
Kozara i Potkozarje - Srpski Zid plača Kozara i Potkozarje - Srpski Zid plača
Obilježene 32 godine od stradanja srpskih civila u Čemernu Obilježene 32 godine od stradanja srpskih civila u Čemernu
Najčitanije
 • Godišnjica smrti Mike Antića - "Ako ti jave: umro sam, ne veruj to ne umem“
  2h 15m
  0
 • Održana vanredna skupština Džudo saveza Republike Srpske: Živko Milijaš izabran za predsjednika
  21h 33m
  2
 • Šta je Srbiji potrebno da sa dva boda prođe dalje?
  22h 51m
  0
 • Trebinjci ulovili soma na Bilećkom jezeru, dužine skoro dva metra
  15h 8m
  2
 • Najbrži način da rashladite automobil koji je bio parkiran na suncu
  23h 31m
  0