Свјетске цијене нафте скачу због сукоба у Израелу

09.10.2023. 13:34
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Цијене сирове нафте скочиле су данас ујутру за више од четири долара по барелу усљед наставка борби између палестинске милитантне групе Хамас и Израела које су почеле у суботу.

Сирова нафта Брент се приликом јутарње трговине на азијским тржиштима продавала за скоро 88 долара по барелу, а америчка нафта WТI за 86 долара по барелу, што је повећање од преко три одсто у односу на цену која је била актуелна на затварању берзи у петак, преноси портал "oilprice.com".

Раст цијена нафте уследио је након највећег напада на Израел у посљедњих неколико година, након што су у суботу у раним јутарњим сатима Хамасови милитанти ушли у земљу копном, морем, па чак и ваздухом и напали израелске градове.

Цијене нафте су брзо реаговале на погоршање безбједности на Блиском истоку и вјероватно ће и даље бити осјетљиве на промјене.

Аналитичари банкарске групације Голдман Сакс сматрају да би најновији догађаји могли да одложе нормализацију односу између Израела и Саудијске Арабије, преноси Блумберг.

Коментари 0
Повезане вијести
Цијене нафте у паду Цијене нафте у паду
Цијене нафте порасле за више од два долара по барелу Цијене нафте порасле за више од два долара по барелу
Фармере и клаоничаре криве за појаву афричке куге свиња у Семберији Фармере и клаоничаре криве за појаву афричке куге свиња у Семберији
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    19h 49m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    21h 0m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    22h 26m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    22h 31m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    21h 59m
    0