Тачију и осталима суђење почиње 1. марта

18.01.2023. 13:40
0
ИЗВОР: srna.rs

Пред Судом за ратне злочине терористичке ОВК у Хагу 1. марта почеће суђење бившим вођама ОВК-а Хашиму Тачију, Кадрију Весељију, Јакупу Краснићију и Реџепу Селимију за злочине почињене над Србима, неалбанцима и политичким неистомишљеницима.

На данашњој припремној сједници, предсједник суда је обавијестио оптужене и њихову одбрану да је све спремно да суђење почне 1. марта, саопштено је из Специјализованих вијећа Суда у Хагу.

Одбрана оптужених се сагласила са датумом почетка суђења. Тачи, Весељи, Селими и Краснићи оптужени су за ратне злочине и злочине против човјечности почињене у периоду од почетка 1998. до краја 2000.године над Србима, нелабанцима и политичким неистомишљеницима.

Они су ухапшени 4. и 5.новембра 2000. године и од тада се налазе у притворском центру Специјализованих вијећа суда у Хагу.

Коментари 0
Повезане вијести
Суђење Ћамилу Рамићу: Вјештак говорио о повредама заробљених Срба Суђење Ћамилу Рамићу: Вјештак говорио о повредама заробљених Срба
Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и експлозивних средстава Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и е...
Суђење за масакр код Младеновца почиње 23. маја Суђење за масакр код Младеновца почиње 23. маја
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    13h 53m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    15h 8m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    20h 59m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    19h 26m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    21h 18m
    0