Tačiju i ostalima suđenje počinje 1. marta

18.01.2023. 13:40
0
IZVOR: srna.rs

Pred Sudom za ratne zločine terorističke OVK u Hagu 1. marta počeće suđenje bivšim vođama OVK-a Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju, Jakupu Krasnićiju i Redžepu Selimiju za zločine počinjene nad Srbima, nealbancima i političkim neistomišljenicima.

Na današnjoj pripremnoj sjednici, predsjednik suda je obavijestio optužene i njihovu odbranu da je sve spremno da suđenje počne 1. marta, saopšteno je iz Specijalizovanih vijeća Suda u Hagu.

Odbrana optuženih se saglasila sa datumom početka suđenja. Tači, Veselji, Selimi i Krasnići optuženi su za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti počinjene u periodu od početka 1998. do kraja 2000.godine nad Srbima, nelabancima i političkim neistomišljenicima.

Oni su uhapšeni 4. i 5.novembra 2000. godine i od tada se nalaze u pritvorskom centru Specijalizovanih vijeća suda u Hagu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Suđenje Ćamilu Ramiću: Vještak govorio o povredama zarobljenih Srba Suđenje Ćamilu Ramiću: Vještak govorio o povredama zarobljenih Srba
Suđenje Dudakoviću: Povrede na pojedinim stradalim Srbima ukazuju na oštećenja od metaka i eksplozivnih sredstava Suđenje Dudakoviću: Povrede na pojedinim stradalim Srbima ukazuju na oštećenja od metaka i e...
Suđenje za masakr kod Mladenovca počinje 23. maja Suđenje za masakr kod Mladenovca počinje 23. maja
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    5h 46m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    17h 19m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    17h 0m
    0
  • Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“
    22h 11m
    0
  • U subotu obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj
    23h 55m
    13