Тегелтија најавио уклањање цркве у Коњевић Пољу на прољеће

12.01.2021. 13:07
0
ИЗВОР: rtvbn.com

Предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија најавио је данас да ће процес уклањања православне цркве у Коњевић пољу бити завршен у прољеће ове године.

Делегат Клуба бошњачког народа у Дому народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Денис Бећировић (СДП) на данашњој сједници поставио је питање предсједавајућем Вијећа министара БиХ Зорану Тегелтији (СНСД) због чега власти Републике Српске још нису уклонили нелегално изграђену цркву са земљишта Фате Орловић у Коњевић Пољу.

Истакао је да је и Европски суд за људска права утврдио да је у том случају повријеђена Европска конвенција о људским правима и слободама, али да та неправда и даље траје.

- У питању је кршење елементарних људских права, Устава БиХ, Анекса 7 Дејтонског споразума, одлуке Комисије за имовинске захтјеве расељених особа и избјеглица, одлуке ресорног државног министарства, Европске конвенције о људским правима и слободама и пресуде Европског суда за људска права - навео је Бећировић.

Тегелтија је одговорио да је из те цркве уклоњена сва покретна имовина, а да је процес уклањања саме цркве заустављен због пандемије корона вируса и биће настављен у прољеће ове године.

- Очекујемо да ће у прољеће ове године бити завршен комплетан процес извршења пресуде Европског суда за људска права - казао је Тегелтија.

Коментари 0
Повезане вијести
Албанску заставу поставили на куполу цркве, полиција трага за починиоцима Албанску заставу поставили на куполу цркве, полиција трага за починиоцима
За изградњу Цркве Свете великомученице Недјеље у Заваиту прикупљено 149.000 марака За изградњу Цркве Свете великомученице Недјеље у Заваиту прикупљено 149.000 марака
Чудо у Авдејевки: Све претворено у прах и пепео само остала црква Чудо у Авдејевки: Све претворено у прах и пепео само остала црква
Најчитаније
  • Крађа у Палама
    22h 23m
    0
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    45m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    18h 50m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    21h 38m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    14h 59m
    0