Тек са повлачењем воде уочена је истинска штета у Трнову

11.11.2021. 13:09
0
ИЗВОР: СРНА

Почетком сљедеће седмице требало би да буде познато колика је укупна штета која је настала протеклих дана усљед поплава и клизишта на подручју општине Трново, изјавио је Срни начелник ове локалне заједнице Драгомир Гаговић.
Гаговић каже да ће то бити познато док комисије за процјену штете заврше посао.

Он каже да Комисија за процјену штете на стамбеним објектима и пољопривредним газдинствима данас врши попис у мјесној заједници Кијево, а да је посао јуче завршила у већем дијелу општине.

Према његовим ријечима, вечерас касно дио посла требале би да заврше Комисија за процјену штете на инфраструктурним објектима и оне настале појавом клизишта, те Комисија за процјену штете на електроинсталацијама.

-Тек са повлачењем воде уочена је истинска штета - каже Гаговић и наводи да је на појединим мјестима вода једноставно одвалила двадесетак метара асфалта и носила неких 100 до 200 метара, те да је тај отпад завршио на њивама.

Он је напоменуо да ванредна ситуација није укинута, до даљег је обустављен рад школе, као и превоз ученика до средњих школа.

-Екипе Цивилне заштите данас дезинфекују објекате у које је ушла вода. Прије тога испумпана је вода. Потом је апаратима за сушење завршен већи дио посла. У Кијеву је дио старог резервоара успостављен, тако да дио мјесне заједнице има воду, али цистерна сваки дан вози воду на терен. Надамо се некој нормализацији ситуације до понедјељка - истакао је Гаговић.

Говорећи о магистралном путу М-18, који је обиљежен на неколико мјеста, Гаговић је изразио бојазан, да не дође до потпуног прекида ове путне комуникације, јер је за сљедећу седмицу поново најављена промјена временских услова.

Коментари 0
Повезане вијести
ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја
Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију
Крађа у Трнову Крађа у Трнову
Најчитаније
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    23h 11m
    0
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    5h 14m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    22h 24m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    40m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    1h 19m
    0