Телеком Србија представио нове пројекте на СФФ-у

14.08.2023. 15:16
0
ИЗВОР: katera.news

Телеком Србија, лидер у продукцији серијског и филмског програма у овом дијелу Европе, учествовао је и ове године на престижном, регионалном Сарајево Филм Фестивалу, на којем је стручњацима, великом броју глумаца, филмских радника и критичара представио своје нове пројекте. У избору за награду „Срце Сарајева“ ове године нашло се 12 серија из продукције Телекома Србија.

Најава нових сјајних пројеката, које ће у наредном периоду јавност моћи да прати путем малих екрана и на биоскопском платну, била је више него интересантна.

Директор Дирекције за мултимедију Телекома Србија Александра Мартиновић најавила је наставке веома популарних серија, али и нова остварења која ће тек заинтригирати пажњу јавности. Међу њима су серије „Црна свадба 2“, „Апсолутних 100“, „Ваздушни мост“, која има и своју филмску верзију под називом „Хероји Хилијарда“.

- Ово је још један доказ да Телеком Србија својим улагањем у продукцију играног садржаја у потпуности мења домете кинематографије у региону. На пољу продукције, наша компанија конкурише светским стандардима и зато је ова година посебно значајна за нас, јер је усмерена на даљу интернационализацију садржаја, где ће прва таква сарадња бити остварена с продукцијом ’Amazon Prime Video’ у реализацији пројекта ’Scar’. Захвалила бих овом приликом свим нашим партнерима на заједничким пројектима, којима смо успели да скренемо пажњу на Адриа регион, као на следећу велику продукцијску дестинацију - Мартиновићева.

На овогодишњем Сарајево Филм Фестивалу претпремијерно су приказане и серије „Азбука наших живота 2“, која је реализована у сарадњи са Contrast Studiom, затим „Посета“, рађена у сарадњи са продукцијском кућом MirMedia, као и „Фруст“ у извршној продукцији Firefly-a.

Представљање већег броја нових пројеката на овогодишњем Сарајево Филм Фестивалу значајна је потврда квалитета продуцентског дјеловања Телекома Србија, чиме се додатно подстиче да настави са мисијом интернационализације својих серија и филмова. Домаће и регионална тржишта одавно су освојена, а наредни циљ компаније, послије присуства на Балкану, Аустрији, Швајцарској и Њемачкој, јесте освајање тржишта САД-а. Пројекти Телекома Србија за сада се дистрибуирају на чак пет континената, а милиони задовољних гледалаца додатни су мотив за компанију да улаже у креирање нових садржаја и популаризује домаћу кинематографију широм свијета.

Коментари 0
Повезане вијести
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Одиграна пријатељска фудбалска утакмица Даун синдром центра Бањалука и м:тел-а Одиграна пријатељска фудбалска утакмица Даун синдром центра Бањалука и м:тел-а
М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    10h 29m
    8
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    13h 0m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    10h 43m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    10h 35m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    2h 50m
    0