Темпо чува сјећање на Јоцу Сикиму

05.08.2024. 18:39
0
ИЗВОР: sportdc.net

Спортски клуб Темпо из Источног Сарајева и ове године је био домаћин Меморијалног турнира "Јово Сикима", једанаестог по реду.

Турнир је и ове године игран на терену Спортског клуба Темпо у Топлику, а титулу најбоље екипе понијели су илиџански Игман у категорији 2016. годиште, и Танго у конкуренцији 2017. годишта.

Ове године на турниру су наступили поред домаћина Темпа, још и Игман Илиџа, Танго, Романија, Гласинац, Олимп, те Соколац.

Већ једанаесту годину Спортски клуб Темпо чува сјећање на врсног фудбалера прерано преминулог 3. јануара 2012. године. Јован Сикима, Јоцо или Јово, како су га звали био је по многима најталентованији фудбалер ове регије. Рођен је 21.јануара 1975. године,  а прве фудбалске кораке направио је у дресу Жељезничара на Грбавици.

Са ратом одлази у Србију гдје наступа за неколико клубова, а највише се истиче у београдској Звездари. Желио је да се врати у родни крај, па је прво прихватио позив Кисељака, а са шампионским амбицијама Славије и Сикима се враћа у своје мјесто.

У љето 2001. године обукао је дрес Соколова, те одиграо 24 утакмице и постигао три гола, а посебно се памти 3. децембар 2001. године када је Славија срушила Зрињски у Купу Босне и Херцеговине и заказала чувени дуел са сарајевским Жељезничаром. Након 2:0 у Мостару Славија је узвратила, а Сикима головима у другом полувремену, уз гол Ивановића, повео Соколове до пролаза.

Након те сезоне долази до растанка Славије и Сикиме, а фудбалски мајстор се сели у Брод гдје наступа за Полет и у првом мечу против Славије, занимљиво, на почетку сезоне постиже гол за побједу 1:0.

Након Полета је играо за Бротњо, Крешево, Олимпик, те Фамос из Војковића у којем се опрашта 2009. године. Наставио је да се дружи са лоптом, па је са експанзијом футсала прешао на мале терене. Придружио се Тангу на оснивању клуба, а онда прешао у Славију, гдје је и одиграо посљедњу утакмицу 4. децембра 2011. године против Брчко Здравља. Мјесец дана касније, нажалост, преминуо је од посљедица срчаног удара.

Коментари 0
Повезане вијести
Сјећање на Ненада Мишовића Сјећање на Ненада Мишовића
Међународни меморијални џудо турнир „Рајко Кушић“ 14. септембра у Палама Међународни меморијални џудо турнир „Рајко Кушић“ 14. септембра у Палама
Одбојкашице "Партизана" побједнице меморијалног турнира Одбојкашице "Партизана" побједнице меморијалног турнира
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 4m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 46m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 14m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 35m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 44m
    0