Tempo čuva sjećanje na Jocu Sikimu

05.08.2024. 18:39
0
IZVOR: sportdc.net

Sportski klub Tempo iz Istočnog Sarajeva i ove godine je bio domaćin Memorijalnog turnira "Jovo Sikima", jedanaestog po redu.

Turnir je i ove godine igran na terenu Sportskog kluba Tempo u Topliku, a titulu najbolje ekipe ponijeli su ilidžanski Igman u kategoriji 2016. godište, i Tango u konkurenciji 2017. godišta.

Ove godine na turniru su nastupili pored domaćina Tempa, još i Igman Ilidža, Tango, Romanija, Glasinac, Olimp, te Sokolac.

Već jedanaestu godinu Sportski klub Tempo čuva sjećanje na vrsnog fudbalera prerano preminulog 3. januara 2012. godine. Jovan Sikima, Joco ili Jovo, kako su ga zvali bio je po mnogima najtalentovaniji fudbaler ove regije. Rođen je 21.januara 1975. godine,  a prve fudbalske korake napravio je u dresu Željezničara na Grbavici.

Sa ratom odlazi u Srbiju gdje nastupa za nekoliko klubova, a najviše se ističe u beogradskoj Zvezdari. Želio je da se vrati u rodni kraj, pa je prvo prihvatio poziv Kiseljaka, a sa šampionskim ambicijama Slavije i Sikima se vraća u svoje mjesto.

U ljeto 2001. godine obukao je dres Sokolova, te odigrao 24 utakmice i postigao tri gola, a posebno se pamti 3. decembar 2001. godine kada je Slavija srušila Zrinjski u Kupu Bosne i Hercegovine i zakazala čuveni duel sa sarajevskim Željezničarom. Nakon 2:0 u Mostaru Slavija je uzvratila, a Sikima golovima u drugom poluvremenu, uz gol Ivanovića, poveo Sokolove do prolaza.

Nakon te sezone dolazi do rastanka Slavije i Sikime, a fudbalski majstor se seli u Brod gdje nastupa za Polet i u prvom meču protiv Slavije, zanimljivo, na početku sezone postiže gol za pobjedu 1:0.

Nakon Poleta je igrao za Brotnjo, Kreševo, Olimpik, te Famos iz Vojkovića u kojem se oprašta 2009. godine. Nastavio je da se druži sa loptom, pa je sa ekspanzijom futsala prešao na male terene. Pridružio se Tangu na osnivanju kluba, a onda prešao u Slaviju, gdje je i odigrao posljednju utakmicu 4. decembra 2011. godine protiv Brčko Zdravlja. Mjesec dana kasnije, nažalost, preminuo je od posljedica srčanog udara.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjećanje na Nenada Mišovića Sjećanje na Nenada Mišovića
Međunarodni memorijalni džudo turnir „Rajko Kušić“ 14. septembra u Palama Međunarodni memorijalni džudo turnir „Rajko Kušić“ 14. septembra u Palama
Odbojkašice "Partizana" pobjednice memorijalnog turnira Odbojkašice "Partizana" pobjednice memorijalnog turnira
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 6m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 48m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 16m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 37m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 46m
    0