Тенисери Србије у четвртфиналу Дејвис купа против Велике Британије

23.11.2023. 12:52
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Тениска репрезентација Србије играће четвртфинални дуел Дејвис купа против Велике Британије. Први меч у Малаги почеће послије 16 часова.

Селектор репрезентације Србије Виктор Троицки одлучио је да Новак Ђоковић, Ласло Ђере, Душан Лајовић, Миомир Kецмановић и Хамад Међедовић играју за национални тим на Завршном турниру Дејвис купа.

Велика Британија је први ривал Србије на путу до нове "салатаре". Претпоставља се да ће Ђоковић играти меч против Камерона Норија, 18. играча на АТП листи, док ће други рекет Британије бити Џек Дрејпер, 60. тенисер свијета, пише РТС.

Селектор Троицки није навео ко би од тенисера могао Дрејперу на мегдан, али је истакао да ће дубл играти Ђоковић и Миомир Кецмановић.

Британски дубл, извјесно је да ће чинити Бен Скапски и Џо Салисбури.

Велика Британија је једном била успјешнија од Србије, 2016. године у четвртфиналном окршају одиграном на Ташмајдану. Кајл Едмунд је предводио свој тим до побједе од 3:2 чиме су Британци изборили пласман у полуфинале Свјетске групе.

Србија је већ једном освојила Дејвис куп, 2010. године у Београду, побједом над Француском у финалу 3:2, а 2021. године играла је полуфинале против Хрватске.

Британија је до четвртфинала стигла побједама над Француском, Швајцарском, Аустралијом и Колумбијом.

Србија је Завршни турнир Дејвис купа изборила тријумфима над Чешком, Шпанијом, Јужном Корејом и Норвешком.

Побједник у дуелу Србија - Велика Британија у полуфиналу ће играти против боље репрезентације између Италије и Холандије. Полуфинале ће бити одиграно 25. новембра.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    22h 8m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    11h 21m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    10h 52m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    11h 15m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    7h 8m
    0