Тешко обољела жена се враћа на посао, дрском послодавцу казна

25.10.2019. 12:50
0
ИЗВОР: Srpska.info

Слободанка Тодорић, тешко обољела радница из Дервенте, којој је бубрег одстрањен, враћа се на посао – сазнаје Српскаинфо.

Она се, у фирму у којој је остала без посла самовољом послодавца док је била на боловању, враћа по налогу Инспектората рада, подручне канцеларије Добој.

Ову информацију су потврдили Слободанкин супруг Младен Тодорић и предсједник Синдиката управе РС Божо Марић. Подсјећамо, Српскаинфо је прва писала о овом случају кршења радничких права.

– Мене је јутрос обавијестила инспекторка рада да су у фирми били неколико дана и да су утврдили неправилности у случају моје супруге. Рјешење инспектора ћу добити наредне седмице, али ми је речено да ће бити изречана казна за послодавца и за одговорно лице – рекао је за Српскаинфо Младен.

Подсјећамо, Слободанка Тодорић почела је да ради у Фабрици обуће “Амика” Дервента 2016, гдје је радила двије године, 11 мјесеци и неколико дана, све на одређено вријеме.

Након тога ју је послодавац “пребацио” у другу своју фирму, али све је радила исто, и за исту плату, и опет на одређено.

У међувремену се разбољела, а од априла до краја септембра имала је четири операције.

Док се код куће опорављала од посљедње комликоване операције, једно вече услиједио је телефонски позив из фирме с поруком да јој неће продужити уговор.

Након тога услиједила су бројна питања о поштивању законских прописа у Републици Српској. Друго, да је Слободанка била пријављена на неодређено, послодавац не би смио да јој да отказ за вријеме боловања.

Синдикат управе Републике Српске дао је бесплатну правну помоћ.

Коментари 0
Повезане вијести
Познато колико ће Бајерн платити Тухелу за пријевремени раскид сарадње Познато колико ће Бајерн платити Тухелу за пријевремени раскид сарадње
Масовни откази у Њемачкој: Укида се 16.000 радних мјеста Масовни откази у Њемачкој: Укида се 16.000 радних мјеста
Службеници ће морати раније на посао Службеници ће морати раније на посао
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 27m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 0m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 26m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 39m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 8m
    3