Тијана Бошковић: У Париз идемо спремне

23.07.2024. 21:23
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Женска одбојкашка репрезентација Србије јутарњим летом са београдског аеродрома ,,Никола Тесла“ отпутовала је у Париз на Олимпијске игре.

На Олимпијским играма у Рију 2016. године српске одбојкашице освојиле су сребрну медаљу, док су на Играма у Токију 2021. године освојиле бронзано одличје.

Одбојкашице тима Србија у Париз путују и као актуелне европске вицешампионке и светске шампионке.

Репрезентацију Србије на Играма у Паризу предводиће селектор Ђовани Гвидети који је истакао да је веома задовољан са припремама које је одрадио са тимом и да су, у сваком смислу, спремни за олимпијски турнир, и ментално и физички.

- Успели смо да организујемо и тренинг утакмице које су биле важан део креирања форме. И сада могу да кажем, да имамо ту форму коју смо желели. Исто тако, ми знамо који је наш циљ, и зашто идемо у Париз, али и са друге стране биће веома захтеван турнир - изјавио је селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Ђовани Гвидети.

Маја Огњеновић, капитен женске одбојкаше репрезентације Србије, путује на Олимпијске игре пети пут.

- Целе припреме смо одрадиле на веома добар начин, и након много година дугих припрема, ове нису биле толико дуге, али знамо да смо спремне, и физички и психички. Са великим нестрпљењем чекамо на улазак у олимпијско село, али и на почетак такмичења. Сви знате наше циљеве и амбције, а ми се надамо да ћемо их испунити - истакла ја Маја Огњеновић.

Маји Огњеновић је припала част да заједно са ватерполистом Душаном Мандићем на Церемонији отварања Олимпијских игара носи заставу Србије.

- Тек очекујем ерупцију емоција, посебно за тај 26. јул и са великим нестрпљењем очекујем тај дан – рекла је Огњеновићева. 

Тијана Бошковић ће у дресу репрезентације наступати трећи пут на Играма, а до сада је са тимом освојила сребрну медаљу у Рију 2016. године, као и бронзану у Токију 2021. године.

- Јако смо узбуђени, част нам је и велики понос што имамо прилику опет да представљамо нашу земљу и наш тим на највећем спортском планетарном догађају. Припреме смо квалитетно искористили, дошли смо до нашег нивоа игре. Пријатељске утакмице које смо имале су биле јако значајне како бисмо изградиле форму, и биле што боље уигране. Сигурна сам да у Париз идемо спремне, могу да обећам је да ћемо као и до сада поносно представљати нашу земљу -  изјавила је Тијана Бошковић.

Селектор Србије Ђовани Гвидети за одбојкашки турнир у Паризу одабрао је сљедећи састав: Маја Огњеновић, Бојана Дрча, Тијана Бошковић, Силвија Поповић, Јована Стевановић, Маја Алексић, Хена Куртагић, Бианка Буша, Сара Лозо, Катарина Лазовић, Бојана Миленковић и Александра Узелац, док ће резервни играч бити Мина Поповић.

Женска одбојкашка репрезентација Србије, играће у А групи на Играма у Паризу са Француском, Кином и САД. Сениорке Србије одиграће први меч у понедјељак против Француске. У 2. колу играће против САД у 31. јула, а у посљедњем, 3. колу, 4. августа против Кине.

Коментари 0
Повезане вијести
Параолимпијци обезбиједили прву медаљу за Србију Параолимпијци обезбиједили прву медаљу за Србију
Александра Перишић у финалу Олимпијских игара Александра Перишић у финалу Олимпијских игара
Српски мушки кајакашки четверац шести у финалу Српски мушки кајакашки четверац шести у финалу
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 9m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 32m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 5m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 2m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 53m
    0