Tijana Bošković: U Pariz idemo spremne

23.07.2024. 21:23
0
IZVOR: nezavisne.com

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije jutarnjim letom sa beogradskog aerodroma ,,Nikola Tesla“ otputovala je u Pariz na Olimpijske igre.

Na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine srpske odbojkašice osvojile su srebrnu medalju, dok su na Igrama u Tokiju 2021. godine osvojile bronzano odličje.

Odbojkašice tima Srbija u Pariz putuju i kao aktuelne evropske vicešampionke i svetske šampionke.

Reprezentaciju Srbije na Igrama u Parizu predvodiće selektor Đovani Gvideti koji je istakao da je veoma zadovoljan sa pripremama koje je odradio sa timom i da su, u svakom smislu, spremni za olimpijski turnir, i mentalno i fizički.

- Uspeli smo da organizujemo i trening utakmice koje su bile važan deo kreiranja forme. I sada mogu da kažem, da imamo tu formu koju smo želeli. Isto tako, mi znamo koji je naš cilj, i zašto idemo u Pariz, ali i sa druge strane biće veoma zahtevan turnir - izjavio je selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Đovani Gvideti.

Maja Ognjenović, kapiten ženske odbojkaše reprezentacije Srbije, putuje na Olimpijske igre peti put.

- Cele pripreme smo odradile na veoma dobar način, i nakon mnogo godina dugih priprema, ove nisu bile toliko duge, ali znamo da smo spremne, i fizički i psihički. Sa velikim nestrpljenjem čekamo na ulazak u olimpijsko selo, ali i na početak takmičenja. Svi znate naše ciljeve i ambcije, a mi se nadamo da ćemo ih ispuniti - istakla ja Maja Ognjenović.

Maji Ognjenović je pripala čast da zajedno sa vaterpolistom Dušanom Mandićem na Ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara nosi zastavu Srbije.

- Tek očekujem erupciju emocija, posebno za taj 26. jul i sa velikim nestrpljenjem očekujem taj dan – rekla je Ognjenovićeva. 

Tijana Bošković će u dresu reprezentacije nastupati treći put na Igrama, a do sada je sa timom osvojila srebrnu medalju u Riju 2016. godine, kao i bronzanu u Tokiju 2021. godine.

- Jako smo uzbuđeni, čast nam je i veliki ponos što imamo priliku opet da predstavljamo našu zemlju i naš tim na najvećem sportskom planetarnom događaju. Pripreme smo kvalitetno iskoristili, došli smo do našeg nivoa igre. Prijateljske utakmice koje smo imale su bile jako značajne kako bismo izgradile formu, i bile što bolje uigrane. Sigurna sam da u Pariz idemo spremne, mogu da obećam je da ćemo kao i do sada ponosno predstavljati našu zemlju -  izjavila je Tijana Bošković.

Selektor Srbije Đovani Gvideti za odbojkaški turnir u Parizu odabrao je sljedeći sastav: Maja Ognjenović, Bojana Drča, Tijana Bošković, Silvija Popović, Jovana Stevanović, Maja Aleksić, Hena Kurtagić, Bianka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović, Bojana Milenković i Aleksandra Uzelac, dok će rezervni igrač biti Mina Popović.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, igraće u A grupi na Igrama u Parizu sa Francuskom, Kinom i SAD. Seniorke Srbije odigraće prvi meč u ponedjeljak protiv Francuske. U 2. kolu igraće protiv SAD u 31. jula, a u posljednjem, 3. kolu, 4. avgusta protiv Kine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Paraolimpijci obezbijedili prvu medalju za Srbiju Paraolimpijci obezbijedili prvu medalju za Srbiju
Aleksandra Perišić u finalu Olimpijskih igara Aleksandra Perišić u finalu Olimpijskih igara
Srpski muški kajakaški četverac šesti u finalu Srpski muški kajakaški četverac šesti u finalu
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    13h 6m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 29m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    10h 2m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    12h 59m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    12h 50m
    0