Тијела двојице младића извучена из Пливе

08.06.2022. 18:26
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Језеро и Шипово завијени су у црно након трагедије у којој су настрадала двојица деветнаестогодишњака Д.П. из Језера и Н.Б. из Шипова када су аутомобилом слетјели у ријеку Пливу.

Како „Независне новине“ незванично сазнају настрадали младићи живјели су у близини, али један је административно имао пребивалиште у Шипову јер их је дијелила само ријека.

Њихов нестанак пријављен је данас полицији, а нађени су око 15.30 у голфу с којим су и слетјели у ријеку Пливу у Језеру.

Према незваничним информацијама „Независних“, младићи су се након завршетка радног времена из кафића у Језеру заједно упутили кући.

Према ријечима њиховог извора, један од несталих младића био је те вечери у кафићу а други је дошао при крају радног времена како би заједно ишли кућама.

- Како нису стигли кући, алармирана је полиција те је започела потрага од мјеста одакле су отишли - рекао је извор „Независних".

Према сазнањима „Независних“  трагови возила од језеру Ђол, довели су до проналаска возила с тијелима у води које је извучено из корита ријеке Пливе, а за младићима су трагали и рониоци.

Како је саопштено из Полицијске управе Мркоњић Град, полицијској станици Језеро око 8.15 часова пријављено је да су Д.П. и Н.Б око 2.30 часова, аутомобилом голф упутили из једног кафе бара у Језеру у правцу мјеста Черказовићи, општина Језеро.

- Путнички аутомобил којим су се наведена лица удаљила пронађен је у кориту ријеке Пливе, у мјесту Черказовићи, општина Језеро. У  потрагу за наведеним лицима су били укључени полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град, као и Јединица жандармерије Мркоњић Град, и  службеници САЈ МУП-а Републике српске (ронилачки тим) - навели су из ПУ Мркоњић Град.

Како је за „Независне новине" рекла Снежана Ружичић, начелница Језера, ово је велика трагедија за општину.

- То су наша дјеца, која су ишла у нашу школу. То су наши младићи од 19 година. Претужно је, немам ријечи - рекла је Ружичићева.

Како је рекла, нису јој познате околности под којима се десила трагедија и то ће утврдити истражни органи, али је ово превелики губитак јер су угашена два млада живота.

И мјештани Шипова у сузама су данас чекали информације док се трагало за младићима, надајући се да се црне слутње неће обистинити, али нажалост проналазак њихових тијела потврдио је оно чега су се највише плашили.

- Шта рећи, надали смо се да неће бити оно најгоре. Превелика је ово туга - рекао је саговорник „Независних“ из Шипова.

О овом догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука по чијем се налогу предузимају све даље мјере и радње.

Коментари 0
Повезане вијести
Сваки осми увезени ауто у БиХ је нов Сваки осми увезени ауто у БиХ је нов
Нијемац дивљао у Србији, возио 225 на сат! Нијемац дивљао у Србији, возио 225 на сат!
Остао без аута због дуга од 11.000 КМ Остао без аута због дуга од 11.000 КМ
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    15h 47m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    19h 11m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    14h 40m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    6h 17m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    5h 58m
    0