Током дана сунчано и пријатно топло

15.10.2024. 08:36
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 78 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција Пале:

Пале,

Због хитних радова на 10 kV воду Стамболчић доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.30 до 14.00 часова потрошачима у дјеловима насеља Кременита брда и Јахорински поток и потрошачима Ски-комплекс Гондола, фирме Мраз и Недомекс.

Јахорина,

Због хитних радова у ТС 10/0,4 kV „Кошута“ доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9.00 до 11.00 часова на Јахорини у објектима: Гондола -Пољице, врх Пољице, Олимп бар, Руска кућа и апартмани хотела Кошута.

Соколац,

Због радова у ТС 110/x kV Соколац,  организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“,  у периоду од 9.00 до 16.00 часова  напајање ће бити обезбијеђено само у ужем центру града, односно средњенапонски водови:

КО Дом здравља, Центар града;

ДВ Ново Село до локалитета Врело Биоштице;

ДВ Жљебови, насеља Лименка, Јелен, Ђурковића Брдо;

КО Данила Ђокића, насеље око Полицијске станице;

КО Центар-Подроманија, насеља: Мајдани, Горњи Балтићи, Огледни Центар и дио насеља Подроманија до Завода за форензичку психијатрију Соколац.

Источна Илиџа,

Због радова на 10 kV воду Лукавица доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9.00 до 13.00 часова потрошачима у улицама:  Друге сарајевске бригаде, Милоша Обилића, Ристе Анђића, Војводе Живојина Мишића, Петра Сарајевског, Српских палих бораца, Срђана Кнежевића и Равногорској улици.

Фоча,

Због планираних радова на 110 kV далеководу Горажде – Фоча, организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“, доћи ће до привремeног прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 18.00 часова  на комплетном подручју општине.  

Алтернативно напајање биће обезбијеђено у дијела центра града, улицама Немањина, Његошева и Принципова, у Рибарском насељу и Међурјечју, подручју Миљевине, Казнено -поправном заводу  и Клиничком центру.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођена је једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 19 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 8 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

Преко моста на ријеци Сави на граничном прелазу Рача-Сремска Рача /Србија/ данас ће се због радова саобраћати успорено, наизмјеничним пропуштањем возила, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Из АМС-а наводе да је проходност већине путева у Републици Српској и ФБиХ задовољавајућа, застоја и посебних ограничења нема, осим на дионицама на којима се изводе радови.

Измјене у саобраћају, због радова, су и на магистралном путу Доња Буковица-Вршани и Вршани-Бијељина, Драготиња-Приједор, Србац-Дервента, Хан-Пијесак-Соколац, Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, Гацко-Тјентиште у Саставцима, Добро Поље-Миљевина, Брод на Дрини-Хум, Градишка-Козарска Дубица, Теслић-Пођезера и на подручју Добоја гд‌је је у току изградња ауто-пута.

На магистралном путу Јабланица-Мостар од 19.00 до 7.00 часова саобраћај је омогућен за све категорије возила, док је на истој дионици саобраћај обустављен од 7.00 до 19.00 часова. За вријеме обуставе возила могу саобраћати алтернативним правцима.

За потребе доласка на сахрану жртвама поплава које су погодиле општину Јабланица саобраћај ће на магистралном путу Мостар-Јабланица бити пуштен у периоду од 13.00 до 17.00 часова.

И даље је обустављен саобраћај на путу који води од Јабланице према Блидињу, док путем Коњиц-Борци-Руиште могу саобраћати путничка, комби и теренска возила наизмјеничним пропуштањем возила.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Преко граничног прелаза Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе. Теретна возила преко тона преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на граничном прелазу Рача, док аутобуси могу користити прелазу Шепак.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће преовладавати претежно сунчано и пријатно топло вријеме са температуром ваздуха до 25 степени Целзијусових.

Магла ће се понегд‌је задржавати и током дана, па ће у тим пред‌јелима бити свјежије. У ноћи на сриједу доћи ће до пораста облачности са запада, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, промјенљив или источних смјерова, на сјеверу увече појачан.

Највиша дневна температура ваздуха од 18 до 25, у мјестима гд‌је се магла буде дуже задржавала од 14 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност, а по котлинама и уз ријечне токове има магле или ниске облачности.

Најхладнији јутрос био је Соколац са четири степена измјерена у 8.00 часова, а затим Гацко, Калиновик и Ливно гд‌је је измјерено пет степени.

На Хан Пијеску, Бјелашници, у Дринићу и Дрвару измјерено је шест степени, у Рибнику седам, у Сребреници, на Чемерну, у Шипову, Санском Мосту и Широком Бријегу осам, у Бањалуци, Бијељини, Приједору, Српцу, Мркоњић Граду, Кнежеву, Тузли, Бихаћу и Бугојну девет, у Вишеграду, Новом Граду, Фочи, Сарајеву и Зеници 10, у Добоју и Зворнику 11, на Мраковици, у Мостару и Требињу 13, у Градачцу 14 и у Неуму 15 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 35 беба Српска богатија за 35 беба
Најављени прекиди електричне енергије Најављени прекиди електричне енергије
Сутра сунчано и пријатно топло Сутра сунчано и пријатно топло
Најчитаније
  • Сјећање на Драгана Драговића
    2h 20m
    0
  • Рањена рода примјећена у Палама: Дјевојке јој помогле и назвале је Нада
    18h 8m
    2
  • Сусам куглице са три врсте сира
    5h 10m
    0
  • Потврђена оптужница због физичког напада и повређивања мајке
    21h 33m
    2
  • Најављени прекиди електричне енергије
    5h 34m
    0