Tokom dana sunčano i prijatno toplo

15.10.2024. 08:36
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 78 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija Pale:

Pale,

Zbog hitnih radova na 10 kV vodu Stambolčić doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.30 do 14.00 časova potrošačima u djelovima naselja Kremenita brda i Jahorinski potok i potrošačima Ski-kompleks Gondola, firme Mraz i Nedomeks.

Jahorina,

Zbog hitnih radova u TS 10/0,4 kV „Košuta“ doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9.00 do 11.00 časova na Jahorini u objektima: Gondola -Poljice, vrh Poljice, Olimp bar, Ruska kuća i apartmani hotela Košuta.

Sokolac,

Zbog radova u TS 110/x kV Sokolac,  organizovanih od strane preduzeća „Elektroprenos BiH“,  u periodu od 9.00 do 16.00 časova  napajanje će biti obezbijeđeno samo u užem centru grada, odnosno srednjenaponski vodovi:

KO Dom zdravlja, Centar grada;

DV Novo Selo do lokaliteta Vrelo Bioštice;

DV Žljebovi, naselja Limenka, Jelen, Đurkovića Brdo;

KO Danila Đokića, naselje oko Policijske stanice;

KO Centar-Podromanija, naselja: Majdani, Gornji Baltići, Ogledni Centar i dio naselja Podromanija do Zavoda za forenzičku psihijatriju Sokolac.

Istočna Ilidža,

Zbog radova na 10 kV vodu Lukavica doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9.00 do 13.00 časova potrošačima u ulicama:  Druge sarajevske brigade, Miloša Obilića, Riste Anđića, Vojvode Živojina Mišića, Petra Sarajevskog, Srpskih palih boraca, Srđana Kneževića i Ravnogorskoj ulici.

Foča,

Zbog planiranih radova na 110 kV dalekovodu Goražde – Foča, organizovanih od strane preduzeća „Elektroprenos BiH“, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 18.00 časova  na kompletnom području opštine.  

Alternativno napajanje biće obezbijeđeno u dijela centra grada, ulicama Nemanjina, Njegoševa i Principova, u Ribarskom naselju i Međurječju, području Miljevine, Kazneno -popravnom zavodu  i Kliničkom centru.

U porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 19 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 8 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

Preko mosta na rijeci Savi na graničnom prelazu Rača-Sremska Rača /Srbija/ danas će se zbog radova saobraćati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Iz AMS-a navode da je prohodnost većine puteva u Republici Srpskoj i FBiH zadovoljavajuća, zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima se izvode radovi.

Izmjene u saobraćaju, zbog radova, su i na magistralnom putu Donja Bukovica-Vršani i Vršani-Bijeljina, Dragotinja-Prijedor, Srbac-Derventa, Han-Pijesak-Sokolac, Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, Gacko-Tjentište u Sastavcima, Dobro Polje-Miljevina, Brod na Drini-Hum, Gradiška-Kozarska Dubica, Teslić-Pođezera i na području Doboja gd‌je je u toku izgradnja auto-puta.

Na magistralnom putu Jablanica-Mostar od 19.00 do 7.00 časova saobraćaj je omogućen za sve kategorije vozila, dok je na istoj dionici saobraćaj obustavljen od 7.00 do 19.00 časova. Za vrijeme obustave vozila mogu saobraćati alternativnim pravcima.

Za potrebe dolaska na sahranu žrtvama poplava koje su pogodile opštinu Jablanica saobraćaj će na magistralnom putu Mostar-Jablanica biti pušten u periodu od 13.00 do 17.00 časova.

I dalje je obustavljen saobraćaj na putu koji vodi od Jablanice prema Blidinju, dok putem Konjic-Borci-Ruište mogu saobraćati putnička, kombi i terenska vozila naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Preko graničnog prelaza Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase. Teretna vozila preko tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na graničnom prelazu Rača, dok autobusi mogu koristiti prelazu Šepak.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će preovladavati pretežno sunčano i prijatno toplo vrijeme sa temperaturom vazduha do 25 stepeni Celzijusovih.

Magla će se ponegd‌je zadržavati i tokom dana, pa će u tim pred‌jelima biti svježije. U noći na srijedu doći će do porasta oblačnosti sa zapada, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar, promjenljiv ili istočnih smjerova, na sjeveru uveče pojačan.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 18 do 25, u mjestima gd‌je se magla bude duže zadržavala od 14 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niske oblačnosti.

Najhladniji jutros bio je Sokolac sa četiri stepena izmjerena u 8.00 časova, a zatim Gacko, Kalinovik i Livno gd‌je je izmjereno pet stepeni.

Na Han Pijesku, Bjelašnici, u Driniću i Drvaru izmjereno je šest stepeni, u Ribniku sedam, u Srebrenici, na Čemernu, u Šipovu, Sanskom Mostu i Širokom Brijegu osam, u Banjaluci, Bijeljini, Prijedoru, Srpcu, Mrkonjić Gradu, Kneževu, Tuzli, Bihaću i Bugojnu devet, u Višegradu, Novom Gradu, Foči, Sarajevu i Zenici 10, u Doboju i Zvorniku 11, na Mrakovici, u Mostaru i Trebinju 13, u Gradačcu 14 i u Neumu 15 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska bogatija za 35 beba Srpska bogatija za 35 beba
Najavljeni prekidi električne energije Najavljeni prekidi električne energije
Sutra sunčano i prijatno toplo Sutra sunčano i prijatno toplo
Najčitanije
  • Sjećanje na Dragana Dragovića
    2h 20m
    0
  • Ranjena roda primjećena u Palama: Djevojke joj pomogle i nazvale je Nada
    18h 8m
    2
  • Susam kuglice sa tri vrste sira
    5h 10m
    0
  • Potvrđena optužnica zbog fizičkog napada i povređivanja majke
    21h 33m
    2
  • Najavljeni prekidi električne energije
    5h 34m
    0