Томо Ковач очитао буквицу Додику поводом Дана полиције Републике Српске

05.04.2021. 10:12
14
ИЗВОР: Agencije

"Успјели сте профитирати на жртвама Сарајева, узели нам ствараоце, специјалце, борце и направили од њих горе поданике него што би Алија икад могао урадити…"

Пензионисани генерал полиције Томислав Ковач упутио је јавни протест властима Републике Српске, како би им, како наводи у писаној реакцији, појаснио како је настала полиција Републике Српске. Он наглашава да 4. април 1992. није дан када је формирана полиција Републике Српске.

– Да вам мало појасним господо:

4. април 1992. године није дан кад смо формирани како износите вашим хвалоспјевима за лажно млатарање за независношћу или глорификацијом вас као СНСД-а. Међутим, то су судњи дани кад су Срби полицајци (Мићо Станишић, Томо Ковач, Момо Мандић, Миленко Каришик) 3. априла 1992. г. у скупштини БиХ, у канцеларији Моме Крајишника присилили да поднесе оставку издајник Вито Жепинић и да се српски специјалци издвоје из специјалне јединице МУП-а БиХ – наводи Ковач.

Он додаје да тог дана напуштају базу и излазе код њега на територију Илиџе.

- Те вечери, под мојом командом почиње сукоб српске полиције Илиџе са остатком специјалне јединице “Зенги БиХ” гдје заузимамо базу Кртеље. Сљедећег дана 4. априла 1992. Српска специјална јединица под командом Миленка Каришика креће са Илиџе и заузима школу на Врацама гдје гину први српски хероји специјалци Лиздек и Пупић -.

- Гроб Лиздека и Пупића је у Мокром на Палама. Нисте их се сјетили. Тога се не можете сјетити, јер се не уклапа у вашу идеологију, ви сте тада били дубоко за заједништво и чекали сте како ћемо ми проћи!? - наводи Ковач.

Он даље власти Републике Српске пита:

– Шта ви знате о нашој идеологији, нашем циљу, жртви… Вама снага српских кадрова у Сарајеву и борбе не одговара јер поништава вас који се китите српством и лажном борбом за Републику Српску.

Морам признати, наводи Ковач, да сте успјели профитирати, на жртвама Сарајева,  нашој борби, имовини, све сте нам узели, ствараоце, специјалце, борце и направили сте од њих горе поданике него што би Алија икад могао урадити.

- Гдје су нам данас ти који кренуше, не смијете поменути Мићу Станишића, Каришика, Јевтића, Мендељева.. Кушића и боље немојте, нисте ви наша идеологија не трујте крв и душе бораца који осташе у нашем Сарајеву - навео је Ковач у писаном обраћању властима Републике Српске.

У Бањалуци јуче је обиљежен Дан полиције Републике Српске. Свечаности поводом Дана полиције Републике Српске присуствовали су предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик. Овој манифестацији није присуствовао премијер Републике Српске Радован Вишковић.

Коментари 14
  • Generic placeholder image
    Gardista 09.01.2024. 16:59
    Pa Tomo je najveci ratni profiter..Moze na tv da prica bajke ljudima koji ga ne poznaju ali ima nas jos zivih Ilidzanaca koji smo svedoci tih dogadjaja,
  • Generic placeholder image
    Рајко Голић 01.05.2021. 17:30
    Знам да то није тема овог текста, али Томо Ковач један је ид највећих криминалаца у Републици Српској. Моја сестра је прије 15 година радила у његовој фирми Александрија, и још увијек јој дугује 320 марака. Човјек је брутално искоришћавао раднике, годинама им није исплаћивао плате, а многима и послије више од десет година и даље дугује паре. Моја сестра је више пута покушавала да дође до свог новца, али овај криминалац не жели да врати паре. Али на жалост, лопови попут дотичног данас су заштићени.
  • Generic placeholder image
    Bratzoni 08.04.2021. 18:52
    Ja ne znam sta oni proslavljaju???
    Sa svih mogucih linija su bjezali posle skole mupa na Vracama...
  • Generic placeholder image
    gago 06.04.2021. 20:45
    Ако се не варам Томо је прије рата био обичан милиционер;како је постао имућан (богат човјек је нешто сасвим друго!) генерал? Он никоме не може "очитати буквицу" јер за тако нешто нема моралне вредности!
  • Generic placeholder image
    Brzi 06.04.2021. 13:18
    Tomo spominjes Mendeljeva čovjek u zatvoru nikad mu ni marke nisi poslao .Ti bar imaš para nećemo kako si ih zaradio.
  • Generic placeholder image
    TOMOOOOOO! 06.04.2021. 07:42
    TOMO, Toomoooo!!! Pomogao si ovim što su sad na vlasti da dođu na vlast prije nekoliko godina, dobro si im pomogao. DOBRO. NISI SILAZIO SA NJIHOVIH MEDIJA, LJAGAJUĆI SVOJE SABORCE. NAZIVAJUĆI IH NAJGORIM IZDAJNICIMA. ŠTA TI JE TO TREBALO CRNI TOMO. TO SI BIO PRESUDAN ZA ONU TANKU DODIKOVU POBJEDU 2014. TI SI GA NA VLAST DOVEO. TI TOMO, CRNI TOMO. ŠTA SAD HOĆEŠ? NIJE TE "ISPOŠTOVAO" ILI SI DOŠAO PAMETI. KASNO SI DOŠAO PAMETI, TOMO. JEDAN MINISTAR U NAPRIJED TREBA DA PROCJENI SITUACIJU, A NE DA SE BAVI POSLJEDICAMA, A TI SI BIO MINISTRAR (PO MENI NIKAD NISI BIO NI ZA MNOGO NIŽE POLICIJSKE FUNKCIJE, MAKSIMUM ŠEF SMJENE U PS). Tomo, šta ti je.?
  • Generic placeholder image
    Sivi vuk 05.04.2021. 21:01
    https://www.opstinasokolac.net/2018/03/30/na-danasnji-dan-1992-godine-u-sokocu-formiran-mup-srpske-republike-bih-video/
  • Generic placeholder image
    Sivi vuk 05.04.2021. 20:59
    https://www.opstinasokolac.net/2018/03/30/na-danasnji-dan-1992-godine-u-sokocu-formiran-mup-srpske-republike-bih-video/
  • Generic placeholder image
    Прота 05.04.2021. 20:45
    "Дуга њива" Томас,твоја грешка јбг....
  • Generic placeholder image
    Građanin 05.04.2021. 19:13
    Ne volim ga lično, ali ke čovjek u pravu niko se nije sjetio poginulih specijalaca i da je Dodik tada bio za zajedničku BIH za koju je i danas potpisao da Sud BIH bude u največem srpskom logoru u Sarajevu
  • Generic placeholder image
    Igor 05.04.2021. 17:38
    Srbi koji žive u Istočnom Sarajevu i podanici su Banja Luke su ništa drugo do fukara.
  • Generic placeholder image
    iskusni 05.04.2021. 15:20
    sve lopovi
  • Generic placeholder image
    Сарајлија 05.04.2021. 13:34
    Кад положи рачун за украдено нека чита буквицу коме год хоће!
  • Generic placeholder image
    A 05.04.2021. 12:27
    I ove postenjacine je previse, laje jer ga se niko ne sjeti a rado bi pricao drugacije za malo koristi.
Повезане вијести
Одата почаст погинулим припадницима МУП-а Српске Одата почаст погинулим припадницима МУП-а Српске
Пензионисани полицајци увијек добродошли Пензионисани полицајци увијек добродошли
Цијене дивљају, могућа и нова поскупљења Цијене дивљају, могућа и нова поскупљења
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    16h 33m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 29m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    15h 33m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    12h 26m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    14h 23m
    0