Топ пет намирница за ублажавање мигрене

09.08.2020. 17:49
0
ИЗВОР: B92.net

Кад заболи глава, већина посеже за таблетама, али можда сљедећи пут можете да покушате с неком од намирница које захваљујући свом саставу могу на природан начин смањити бол или спријечити нападе мигрене.

Ако желите да смањите унос аналгетика, пробајте уз помоћ хране да ублажите бол. Већина минерала, витамина се заправо налази у намирницама, а ове "лијекове" не морате тражити у апотеци већ у локалном маркету. Не би било лоше да им дате шансу прије него што се навикнете на таблете.

1. Кромпир

Храна богата калијумом доказано помаже при ублажавању главобоље, а печени кромпир са љуском има чак 600 милиграма калијума.

2. Банане

Овај динамични дуо калијума и магнезиијума налази се у овој укусној воћки, коју већина воли да једе. Уколико вам пулсира глава, магнезијум има умирујући ефекат који вам може помоћи.

3. Лубеница

У много ситуација кад осјећате главобољу, ви сте заправо дехидрирали. У овом случају, од помоћи може да буде водом богата лубеница. Уз то што ће вас хидрирати, лубеница је богата магнезијумом и калијумом.

4. Ананас

И ананас може да ублажи главобољу. Свјеж ананас садржи ензим по имену бромелаин, који је нека врста природног аналгетика. Он такође има антиупална својства, што такође доприноси смањењу главобоље.

5. Краставац

Као и лубеница, и краставац може помоћи у случају слабе хидрираности пише Попсугар. Будући да се састоји од 95 одсто воде краставац је савршена опција за свјежи међуоброк.

Коментари 0
Повезане вијести
Ове намирнице ће бити јефтиније у Српској Ове намирнице ће бити јефтиније у Српској
Јод – Моћан минерал против упале плућа Јод – Моћан минерал против упале плућа
Рекордне цијене свињетине, млијека, јаја и соли Рекордне цијене свињетине, млијека, јаја и соли
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    15h 31m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    23h 57m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    22h 12m
    13
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    2h 35m
    1
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    14h 19m
    0