Шест начина да спријечите главобољу

16.09.2022. 18:40
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Ево шта може да вам помогне ако имате главобоље због временских прилика:

1. Туширање

Туширајте се наизмјенично топлом и хладном водом. Наизмјенична вода различитих температура подстиче крвне судове да се шире и скупљају.

2. Интензивна физичка активност

Уведите интензивну физичку активност као што је трчање, брзо ходање или пливање у своју рутину. Све ово повеćава рад срца и проток крви, што доводи до ширења крвних судова. На крају тренинга, проток крви се смањује и крвни судови се сужавају.

3. Масажа

Ако дуго сједите, врло је вјероватно да често имате укочен врат и леђа. Редовна масажа врата и леђа ублажава напетост и побољшава доток крви у мозак.

4. Изађите на свјеж ваздух

Што више времена проводите у природи. Када изађете са посла, реците збогом парку. Викендом покушајте да изађете ван града да удахнете кисеоник.

5. Пазите на исхрану

Свим обољелима од мигрене савјетује се да конзумирају храну богату магнезијумом. То су пасуљ, ораси, броколи, зелено поврће, затим оно које садржи витамине Б групе - пивски квасац, лосос, млијеко, јаја, сјеменке, остриге, дагње...

6. Добро се одморите

Одмор је важан за опште благостање тијела и ума. Не носите посао кући, не радите викендом. Проведите вријеме одмора напољу, са људима које волите, а мање испред телевизора и листајући телефон... Покушајте да одете у кревет до 11 сати увече и спавајте најмање 7 сати у провјетреној просторији на оптималној температури, са затамњеним прозорима. Најидеалније би било да идете у кревет сваке ноћи и будите се у исто вријеме ујутру. Поштујте своју рутину спавања.

Коментари 0
Повезане вијести
Ријешите се главобоље уз природне намирнице Ријешите се главобоље уз природне намирнице
Зашто се будимо с главобољом и како се ријешити овог здравственог проблема? Зашто се будимо с главобољом и како се ријешити овог здравственог проблема?
Намирнице које могу ублажити главобољу Намирнице које могу ублажити главобољу
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    3h 54m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    16h 31m
    2
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    20h 19m
    0
  • Крађа у Палама
    2h 12m
    0
  • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
    20h 3m
    0