Трагање за правдом двије и по деценије од убиства српских младића у Пећи

14.12.2023. 21:16
0
ИЗВОР: rts.rs

Прије 25 година, у кафићу "Панда" у Пећи, двојица маскираних нападача убила су шесторицу српских младића. У терористичком нападу, рафалном паљбом, испаљено је око 60 метака. Иако истрага траје већ годинама, из Тужилаштва за организовани криминал још нема одговора ко је и зашто пуцао у "Панди". Најављен је наставак прикупљања доказа и података важних за расвјетљавање тог злочина.

Двојица маскираних убица упала су у кафић "Панда" и усмртили пет средњошколаца и једног студента.

Убијени су Иван Обрадовић (15), Зоран Станојевић (18), Вукота Гвозденовић (16), Светислав Ристић (18), Иван Радевић и Драган Трифовић (18).

Смртовница са њиховим фотографијама и данас је на улазним вратима Пећке патријаршије.

- То је било стрељање, то је био масакр. Ко је то урадио? То је монструм урадио, урадио је болесни ум - рекла је пре неколико година Милена Радевић, мајка убијеног Ивана након парастоса служеног на градском гробљу у Пећи.

Предсједник Србије Александар Вучић је у више наврата говорио да постоје "одређене информације" о убиству у Пећи, а родитељи убијених већ дуже вријеме су у контакту са Тужилаштвом за организовани криминал у Београду.

Истрага о том злочину је покренута тек 12. маја 2016. у Тужилаштву за организовани криминал у Београду.

- Истражне радње су кренуле и очекујемо да нам саопште када ће то бити, сами се питамо - навео је раније Војислав Трифовић, отац убијеног Драгана.

Помен у Пећи

Парох пећки Драган Радовановић служио је помен убијеним српским младићима у кафићу "Панда" на гробном мјесту Драгана Трифовића.

Опелу на православном гробљу у Пећи присуствовала је, и запалила свијећу, сестра настрадалог Драгана Трифовић са супругом. 

Тијела петоро осталих младића њихови родитељи пренијели су у централну Србију.

Коментари 0
Повезане вијести
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Српској породици у Липљану украдено више од 25 оваца Српској породици у Липљану украдено више од 25 оваца
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    11h 6m
    8
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    13h 37m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    11h 20m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    11h 12m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    3h 27m
    0