Тражи се лежај више за најлуђу ноћ у Српској

16.12.2021. 09:22
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Одбројавање до дочека Нове године већ је почело, празнична еуфорија осјети се широм Српске, а како кажу из туристичких организација, смјештајни капацитети су увелико попуњени.

Из Туристичке организације Бањалука кажу да су смјештајни капацитети, а нарочито хотели, попуњени не само за празнике, већ све до 15. јануара.  "Имамо информацију да је више од 90% капацитета попуњено. Без обзира на цијене које су порасле, још ниједна резервација за новогодишњу ноћ није отказана", казала је за "Независне" Бранка Бранковић, стручни сарадник за односе с јавношћу Туристичке организације Бањалука.

Када је ријеч о гостима, према подацима Туристичке организације, у највећи град Српске доћи ће туристи из Србије, Црне Горе, Скандинавије, Европске уније, али и велики број из дијаспоре, који су им, како кажу, драги гости.

- С радошћу можемо рећи да се гости из Словеније поново, у групама, враћају у наш град на Врбасу, да је Бањалука и даље популарна те да је се нису одрекли - истакла је Бранковићева.  Она је додала да су и апартмани, тзв. стан на дан, према казивању станодаваца такође попуњени и да се тражи кревет више. 

Новогодишње еуфорије, па тако ни заинтересованости, не мањка ни у Источном Сарајеву и на олимпијској Јахорини, а како кажу из Туристичке организације "Јахорина" Источно Сарајево капацитети су готово попуњени.

- Још само на неким мјестима се може наћи кревет за Нову годину, али углавном су сви смјештајни капацитети попуњени. У односу на претходне године, ове је дефинитивно много боља ситуација и много раније смо ушли у ову причу - рекао је за "Независне новине" вршилац дужности директора Туристичке организације "Јахорина" Игор Иконић.

Како је навео, на попуњеност смјештајних капацитета је утицало и раније отварање зимске туристичке сезоне од стране Олимпијског центра. Такође, додао је да је томе допринио и низ концерата који ће се одржавати сваког викенда све до Нове године.

- Очекујемо туристе из нашег региона, односно бивше нам државе. Првенствено мислим на туристе из Србије који предњаче, затим Словеније, Хрватске и Црне Горе - казао је он.

Дочек Нове године биће организован и у најјужнијем граду Српске, а како кажу из Туристичке организације Требиње, постоји велика заинтересованост за дочек најлуђе ноћи у овом граду. 

- Попуњеност смјештајних капацитета у Требињу је више од 80%. Очекујемо велики број гостију, а највише домаћих туриста. Такође, очекујемо туристе из Црне Горе и Србије - каже за "Независне новине" Мирјана Путица, директорица Туристичке организације.

Према њеним ријечима, сви који буду дочекивали ново љето у Требињу моћи ће уживати у концерту "Тропицо бенда" 30. децембра. У Туристичкој организацији казали су да ће се и концерт Ане Бекуте одржати 31. децембра, како је и планирано.

- Имаћемо и Дјечју нову годину 30. децембра. То ће бити базар у Градском парку. Биће много забавног програма, а позивамо и све родитеље да доведу своје малишане - казала је Путица.

Коментари 0
Повезане вијести
Источно Сарајево слави 32. рођендан Републике Српске Источно Сарајево слави 32. рођендан Републике Српске
Око 150 туриста у Сарајеву преварено за смјештај резервисан преко “Букинга“ Око 150 туриста у Сарајеву преварено за смјештај резервисан преко “Букинга“
Мала збирка фотографија југословенских дочека нових година (ФОТО) Мала збирка фотографија југословенских дочека нових година (ФОТО)
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    16h 29m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    6h 25m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    18h 16m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    13h 56m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    17h 16m
    0