Traži se ležaj više za najluđu noć u Srpskoj

16.12.2021. 09:22
0
IZVOR: nezavisne.com

Odbrojavanje do dočeka Nove godine već je počelo, praznična euforija osjeti se širom Srpske, a kako kažu iz turističkih organizacija, smještajni kapaciteti su uveliko popunjeni.

Iz Turističke organizacije Banjaluka kažu da su smještajni kapaciteti, a naročito hoteli, popunjeni ne samo za praznike, već sve do 15. januara.  "Imamo informaciju da je više od 90% kapaciteta popunjeno. Bez obzira na cijene koje su porasle, još nijedna rezervacija za novogodišnju noć nije otkazana", kazala je za "Nezavisne" Branka Branković, stručni saradnik za odnose s javnošću Turističke organizacije Banjaluka.

Kada je riječ o gostima, prema podacima Turističke organizacije, u najveći grad Srpske doći će turisti iz Srbije, Crne Gore, Skandinavije, Evropske unije, ali i veliki broj iz dijaspore, koji su im, kako kažu, dragi gosti.

- S radošću možemo reći da se gosti iz Slovenije ponovo, u grupama, vraćaju u naš grad na Vrbasu, da je Banjaluka i dalje popularna te da je se nisu odrekli - istakla je Brankovićeva.  Ona je dodala da su i apartmani, tzv. stan na dan, prema kazivanju stanodavaca takođe popunjeni i da se traži krevet više. 

Novogodišnje euforije, pa tako ni zainteresovanosti, ne manjka ni u Istočnom Sarajevu i na olimpijskoj Jahorini, a kako kažu iz Turističke organizacije "Jahorina" Istočno Sarajevo kapaciteti su gotovo popunjeni.

- Još samo na nekim mjestima se može naći krevet za Novu godinu, ali uglavnom su svi smještajni kapaciteti popunjeni. U odnosu na prethodne godine, ove je definitivno mnogo bolja situacija i mnogo ranije smo ušli u ovu priču - rekao je za "Nezavisne novine" vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije "Jahorina" Igor Ikonić.

Kako je naveo, na popunjenost smještajnih kapaciteta je uticalo i ranije otvaranje zimske turističke sezone od strane Olimpijskog centra. Takođe, dodao je da je tome doprinio i niz koncerata koji će se održavati svakog vikenda sve do Nove godine.

- Očekujemo turiste iz našeg regiona, odnosno bivše nam države. Prvenstveno mislim na turiste iz Srbije koji prednjače, zatim Slovenije, Hrvatske i Crne Gore - kazao je on.

Doček Nove godine biće organizovan i u najjužnijem gradu Srpske, a kako kažu iz Turističke organizacije Trebinje, postoji velika zainteresovanost za doček najluđe noći u ovom gradu. 

- Popunjenost smještajnih kapaciteta u Trebinju je više od 80%. Očekujemo veliki broj gostiju, a najviše domaćih turista. Takođe, očekujemo turiste iz Crne Gore i Srbije - kaže za "Nezavisne novine" Mirjana Putica, direktorica Turističke organizacije.

Prema njenim riječima, svi koji budu dočekivali novo ljeto u Trebinju moći će uživati u koncertu "Tropico benda" 30. decembra. U Turističkoj organizaciji kazali su da će se i koncert Ane Bekute održati 31. decembra, kako je i planirano.

- Imaćemo i Dječju novu godinu 30. decembra. To će biti bazar u Gradskom parku. Biće mnogo zabavnog programa, a pozivamo i sve roditelje da dovedu svoje mališane - kazala je Putica.

Komentari 0
Povezane vijesti
Istočno Sarajevo slavi 32. rođendan Republike Srpske Istočno Sarajevo slavi 32. rođendan Republike Srpske
Oko 150 turista u Sarajevu prevareno za smještaj rezervisan preko “Bukinga“ Oko 150 turista u Sarajevu prevareno za smještaj rezervisan preko “Bukinga“
Mala zbirka fotografija jugoslovenskih dočeka novih godina (FOTO) Mala zbirka fotografija jugoslovenskih dočeka novih godina (FOTO)
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    7h 41m
    6
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    7h 46m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    8h 38m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    21h 8m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    8h 52m
    0