Требињац са 4,26 алкохола у крви ухваћен за воланом

13.11.2019. 20:23
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Чак 4,26 г/кг алкохола у организму утврђено је код возача контролисаног у Требињу, што је изненадило тамошње љекаре, који истичу да човјек с оволиким степеном пијанства није у стању ни да стоји, а по правилу, указивање помоћи у оваквим случајевима подразумијева и обавезно испирање желуца.

Независне незванично сазнају да је у питању четрдесетшестогодишњак, који је мртав пијан за воланом "упецан" у требињској Улици војводе Влатка Вуковића у недјељу у 23.25. Требињски љекари се питају како је уопште могао да вози у оваквом стању.

- То је већ скоро кома и невјероватно је да је толико алкохола имао у крви. Већ од два и по до три и по промила алкохола у организму представља тешко пијанство - рекао је Немања Андрић, љекар у Служби хитне медицинске помоћи Дома здравља Требиње. Према његовим ријечима, човјек који је оволико пијан има успорене рефлексе, али и смањену оштрину вида.

- Он не може да функционише. При оваквим случајевима, он би морао да оде на интензивну његу, гдје би требало да прими инфузију. У оваквим ситуацијама ради се и испирање желуца, јер је ту живот угрожен - рекао је Андрић за "Независне".

Овај Требињац, иначе, заустављен је у склопу републичке акције која је изведена од 7. до 10. новембра, када су припадници МУП-а РС евидентирали 766 пијаних возача, али и 3.403 случаја прекорачења брзине и стотине прекршаја по другим основама.  Током испитивања присуства алкохола у организму, 109 возача је ухапшено и задржано у полицијским просторијама.

Такође, 21 је кажњен јер није пристао на алко-тестирање. Евидентирали су и 27 возача млађих од 21 године, или са мање од три године возачког искуства, код којих је утврђен алкохол у организму, иако га не смију имати нимало.

Због прекорачења брзине, издавањем прекршајног налога кажњено је 2.868 учесника у саобраћају, док ће за оних 535 којима је брзина евидентирана мобилним радарима прекршајни налог бити достављен путем поште. Када се подвуче црта, за четири дана кажњено је више од 5.000 учесника у саобраћају.

- С обзиром на то да тренутни временски услови условљавају одвијање саобраћаја по мокром и влажном коловозу, као и у условима смањене видљивости, Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на учеснике у саобраћају да се одговорно понашају и прилагоде брзину условима и стању на путевима - апелују из МУП-а РС.

Коментари 0
Повезане вијести
У БиХ највише пију млади од 15 до 29 година У БиХ највише пију млади од 15 до 29 година
Италијански фудбалер признао да је зависан од дроге и алкохола Италијански фудбалер признао да је зависан од дроге и алкохола
Свјетска здравствена организација тражи повећање пореза на алкохол Свјетска здравствена организација тражи повећање пореза на алкохол
Најчитаније
  • Крађа у Палама
    23h 24m
    0
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    1h 46m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    19h 51m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    22h 39m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    16h 0m
    0