Требиње и Херцег Нови: Иницијатива за укидање путарине

01.06.2020. 22:11
0
ИЗВОР: Srna

Гранични прелази између БиХ и Црне Горе поново функционишу као и прије и саобраћај се одвија несметано, у шта су се данас на граничном прелазу Зупци увјерили и градоначелник Требиња Мирко Ћурић и предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић.

Ћурић је на отварању прелаза са Црном Гором рекао да је то од великог значаја за туризам и економију за оба града.

-Наш циљ је да економија и туризам што прије заживе. Знамо да и Херцег Нови и Требиње зависе од туризма и ово је дан који смо једва дочекали- рекао је Ћурић.

Он је истакао да због пандемије много трпе буџети, па самим тим и грађани и зато туризам треба што прије да заживи.

Коментаришући првобитну одлуку Владе Црне Горе да се не отворе границе према БиХ, Ћурић је рекао да то није била нимало добра порука.

-Није нам било свеједно, али ми смо спремни да пошаљемо поруку тим људима да `ничија није до зоре горјела`. Заједно смо, један је народ, а та политика ако не може да процијени да народ жели отворене границе то је њихов проблем. Ја се надам или ће се промијенити одлуке или ће се промијенити власт- поручио је Ћурић.

Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић изразио је задовољство отварањем граница и састанком са градоначелником Требиња и поручио да се добра сарадња ова два града наставља и даље.

-Овај гранични прелаз је за Херцег Нови један од најзначајнијих јер управо преко њега улази велики број гостију- рекао је Катић.

Он је подсјетио да је и раније изразио негодовање на спорне одлуке црногорске Владе о отварању граница.

-Ми смо један народ ми смо браћа и све оно што се у претходном периоду дешавало у Црној Гори сводило се на ону причу завади па владај. Овдје смо данас колега Ћурић и ја да поново пошаљемо помиритељску и братску поруку да смо ми један народ и да морамо да сарађујемо- рекао је Катић.

Катић је позвао све да дођу у Херцег Нови.

Ћурић и Катић су се договорили да у току ове седмице пошаљу захтјед црногорским властима да се пронађе начин да се више не наплаћује путарина између Требиња и Херцег Новог.

Коментари 0
Повезане вијести
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    2h 13m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    22h 22m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    23h 27m
    4
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    57m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    17h 10m
    0