Trebinje i Herceg Novi: Inicijativa za ukidanje putarine

01.06.2020. 22:11
0
IZVOR: Srna

Granični prelazi između BiH i Crne Gore ponovo funkcionišu kao i prije i saobraćaj se odvija nesmetano, u šta su se danas na graničnom prelazu Zupci uvjerili i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić.

Ćurić je na otvaranju prelaza sa Crnom Gorom rekao da je to od velikog značaja za turizam i ekonomiju za oba grada.

-Naš cilj je da ekonomija i turizam što prije zažive. Znamo da i Herceg Novi i Trebinje zavise od turizma i ovo je dan koji smo jedva dočekali- rekao je Ćurić.

On je istakao da zbog pandemije mnogo trpe budžeti, pa samim tim i građani i zato turizam treba što prije da zaživi.

Komentarišući prvobitnu odluku Vlade Crne Gore da se ne otvore granice prema BiH, Ćurić je rekao da to nije bila nimalo dobra poruka.

-Nije nam bilo svejedno, ali mi smo spremni da pošaljemo poruku tim ljudima da `ničija nije do zore gorjela`. Zajedno smo, jedan je narod, a ta politika ako ne može da procijeni da narod želi otvorene granice to je njihov problem. Ja se nadam ili će se promijeniti odluke ili će se promijeniti vlast- poručio je Ćurić.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić izrazio je zadovoljstvo otvaranjem granica i sastankom sa gradonačelnikom Trebinja i poručio da se dobra saradnja ova dva grada nastavlja i dalje.

-Ovaj granični prelaz je za Herceg Novi jedan od najznačajnijih jer upravo preko njega ulazi veliki broj gostiju- rekao je Katić.

On je podsjetio da je i ranije izrazio negodovanje na sporne odluke crnogorske Vlade o otvaranju granica.

-Mi smo jedan narod mi smo braća i sve ono što se u prethodnom periodu dešavalo u Crnoj Gori svodilo se na onu priču zavadi pa vladaj. Ovdje smo danas kolega Ćurić i ja da ponovo pošaljemo pomiriteljsku i bratsku poruku da smo mi jedan narod i da moramo da sarađujemo- rekao je Katić.

Katić je pozvao sve da dođu u Herceg Novi.

Ćurić i Katić su se dogovorili da u toku ove sedmice pošalju zahtjed crnogorskim vlastima da se pronađe način da se više ne naplaćuje putarina između Trebinja i Herceg Novog.

Komentari 0
Povezane vijesti
Maturanti i profesori obnovili tradiciju: Meč u malom fudbalu za kraj škole Maturanti i profesori obnovili tradiciju: Meč u malom fudbalu za kraj škole
Mještani i sveštenik u radnoj akciji: Počela obnova Crkve Svetih Arhangela u naselju Hrupjela (FOTO) Mještani i sveštenik u radnoj akciji: Počela obnova Crkve Svetih Arhangela u naselju Hrupj...
Najbolji učenici trebinjske Gimnazije na pokloničkom putovanju u Grčku (FOTO) Najbolji učenici trebinjske Gimnazije na pokloničkom putovanju u Grčku (FOTO)
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    21h 17m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    22h 50m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    19h 16m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    21h 29m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    11h 58m
    4