Требиње: Неколико стотина возила кренуло у ауто-литију ка Клобуку

23.08.2020. 12:27
0
ИЗВОР: СРНА

Неколико стотина возила кренуло је данас из Требиња у Световасилијевску ауто-литију до Спомен-капеле у Клобуку, као вид подршке одбрани православних светиња у Црној Гори, а колони возила придружио се и градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

Возачи су носили српске тробојке, као и транспаренте на којима је писало "Не дамо светиње", а чуле су се и родољубиве пјесме.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић упутио је поруку јединства, истакавши да нису за нереде и за мијешање у односе других држава, али да мора да се зна да постоји слога и заједништво.

- Није случајно да идемо на Клобук. То је мјесто гдје смо се заједно борили у одређеном тренутку када је требало. Слога је најбитнија, не смијемо да дозволимо било која власт да је у питању да се мијеша у односе Српске православне цркве. Порука је јасна : Не дамо светиње! - поручио је градоначелник Ћурић.

Александар Сарић из иницијативног одбора рекао је новинарима да је уз благослов Његовог преосвештенства владике захумско-херцеговачког Димитрија народ Херцеговине организовао ауто-литију као подршку да се пошаље јасна порука мира, љубави и братске слоге.

Међу бројним учесницима данашње литије је и Сњежана Нинковић која је истакла је да данашњи скуп много значи, те да подржавају браћу у Црној Гори.

- Увијек ћемо подржавати браћу у Црној Гори. Не дамо светиње! - рекла је Нинковићева новинарима.

У фебруарској Световасилијевској литији учествовало је више од 10.000 људи, који су пјешке прешли пут од Мркоњића, родног села Светог Василија, до Требиња.

Коментари 0
Повезане вијести
Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО) Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО)
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 53m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    8h 17m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    6h 32m
    11
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    23h 1m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    8h 11m
    0