Trebinje: Nekoliko stotina vozila krenulo u auto-litiju ka Klobuku

23.08.2020. 12:27
0
IZVOR: SRNA

Nekoliko stotina vozila krenulo je danas iz Trebinja u Svetovasilijevsku auto-litiju do Spomen-kapele u Klobuku, kao vid podrške odbrani pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori, a koloni vozila pridružio se i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Vozači su nosili srpske trobojke, kao i transparente na kojima je pisalo "Ne damo svetinje", a čule su se i rodoljubive pjesme.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić uputio je poruku jedinstva, istakavši da nisu za nerede i za miješanje u odnose drugih država, ali da mora da se zna da postoji sloga i zajedništvo.

- Nije slučajno da idemo na Klobuk. To je mjesto gdje smo se zajedno borili u određenom trenutku kada je trebalo. Sloga je najbitnija, ne smijemo da dozvolimo bilo koja vlast da je u pitanju da se miješa u odnose Srpske pravoslavne crkve. Poruka je jasna : Ne damo svetinje! - poručio je gradonačelnik Ćurić.

Aleksandar Sarić iz inicijativnog odbora rekao je novinarima da je uz blagoslov Njegovog preosveštenstva vladike zahumsko-hercegovačkog Dimitrija narod Hercegovine organizovao auto-litiju kao podršku da se pošalje jasna poruka mira, ljubavi i bratske sloge.

Među brojnim učesnicima današnje litije je i Snježana Ninković koja je istakla je da današnji skup mnogo znači, te da podržavaju braću u Crnoj Gori.

- Uvijek ćemo podržavati braću u Crnoj Gori. Ne damo svetinje! - rekla je Ninkovićeva novinarima.

U februarskoj Svetovasilijevskoj litiji učestvovalo je više od 10.000 ljudi, koji su pješke prešli put od Mrkonjića, rodnog sela Svetog Vasilija, do Trebinja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Maturanti i profesori obnovili tradiciju: Meč u malom fudbalu za kraj škole Maturanti i profesori obnovili tradiciju: Meč u malom fudbalu za kraj škole
Mještani i sveštenik u radnoj akciji: Počela obnova Crkve Svetih Arhangela u naselju Hrupjela (FOTO) Mještani i sveštenik u radnoj akciji: Počela obnova Crkve Svetih Arhangela u naselju Hrupj...
Najbolji učenici trebinjske Gimnazije na pokloničkom putovanju u Grčku (FOTO) Najbolji učenici trebinjske Gimnazije na pokloničkom putovanju u Grčku (FOTO)
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    17h 53m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    18h 0m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    14h 42m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    9h 20m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    9h 52m
    0