Требињка најбоља из српског језика у Републици Српској

14.05.2023. 21:28
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Ученица другог разреда Гимназије “Јован Дучић“ из Требиња Доротеја Радановић освојила је прво мјесто на републичком такмичења из српског језика које је протеклог викенда одржано у Источном Сарајеву.

Доротеја је била убједљиво најбоља у конкуренцији 14 ученика Републике Српске, док је друго мјесто припало Неди Јотановић, ученици Средњошколског центра "Никола Тесла" из Теслића, а трећепласирани је био Владан Тепавчевић из Средњошколског центра "Перо Слијепчевић" из Гацка.

- Срећна сам због постигнутог успјеха. Труд се увијек исплати, волим српски језик и било ми је задовољство да се, уз подршку мог ментора, професора Татјане Лубурић, припремам и за овај ниво такмичења - казала је Доротеја.

Њена професорица Татјана Лубурић дијели задовољство са Доротејом, истичући да је ово и успјех њене вриједне ученице, али и требињске гимназије.

- Иза овог успјеха сторији огроман труд и рад, јер смо се припремали од почетка школске године, што се, на крају, и исплатило. Надам се да ће Доротеја и даље постизати овакве вриједне резултате, а ја ћу се, као њен професор и разредник, трудити да јој увијек будем подршка и помоћ - казала је Лубурићева.

Уз похвалу и диплому, Доротеја је за награду добила таблет и пригодну књигу, а признање је добила и њена професорица Татјана Лубурић.

Пише: Весна Дука

Коментари 0
Повезане вијести
Мање боловања у Српској, а већи трошкови Мање боловања у Српској, а већи трошкови
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    19h 37m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    17h 39m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    16h 32m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    16h 37m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    15h 40m
    1