Требињска полиција пријавила Тужилаштву замјеника управника логора Челебићи

16.01.2023. 14:43
1
ИЗВОР: srna.rs

Полицијска управа Требиње поднијела је данас Тужилаштву БиХ извјештај против Х.Д. због сумње да је у својству замјеника управника логора Челебићи у Коњицу починио ратни злочин над српским цивилима.

Осумњичени се терети да је починио ратни злочин против човјечности и ратни злочин против цивилна током јула 1992. године у логору Челебићи, саопштено је из требињске Полицијске управе.

Логор Челебићи био је сабирни логор у којем су мучени и убијани Срби са подручја општине Коњиц и околине. Међународни Црвени крст регистровао је више од 400 лица која су на разне начине страдала у овом логору.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Hari 16.01.2023. 16:16
    Da nije malo kasno, proteklo 30 godina i tek sad se podnosi prijava Tužilštvu BiH za ratne zločine nad Srpskim civilima u logoru Čelebići. Koliko je samo svjedoka za ove tri protekle decenije umrlo, hoće li imati iko od preživjelih da svjedoči. Bez dokaza i svjedoka nema ni suđenje pa ni presude. Žalosno što se ovoliko dugo vremena čekalo da se nešto pokrene.
Повезане вијести
Суђење Ћамилу Рамићу: Вјештак говорио о повредама заробљених Срба Суђење Ћамилу Рамићу: Вјештак говорио о повредама заробљених Срба
Нова суспензија за Диану Кајмаковић Нова суспензија за Диану Кајмаковић
Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и експлозивних средстава Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и е...
Најчитаније
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    23h 45m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    14h 0m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    21h 35m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    12h 22m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    19h 33m
    0