Требињска полиција пријавила Тужилаштву замјеника управника логора Челебићи

16.01.2023. 14:43
1
ИЗВОР: srna.rs

Полицијска управа Требиње поднијела је данас Тужилаштву БиХ извјештај против Х.Д. због сумње да је у својству замјеника управника логора Челебићи у Коњицу починио ратни злочин над српским цивилима.

Осумњичени се терети да је починио ратни злочин против човјечности и ратни злочин против цивилна током јула 1992. године у логору Челебићи, саопштено је из требињске Полицијске управе.

Логор Челебићи био је сабирни логор у којем су мучени и убијани Срби са подручја општине Коњиц и околине. Међународни Црвени крст регистровао је више од 400 лица која су на разне начине страдала у овом логору.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Hari 16.01.2023. 16:16
  Da nije malo kasno, proteklo 30 godina i tek sad se podnosi prijava Tužilštvu BiH za ratne zločine nad Srpskim civilima u logoru Čelebići. Koliko je samo svjedoka za ove tri protekle decenije umrlo, hoće li imati iko od preživjelih da svjedoči. Bez dokaza i svjedoka nema ni suđenje pa ni presude. Žalosno što se ovoliko dugo vremena čekalo da se nešto pokrene.
Повезане вијести
Изграђени конаци монашке келије на Челебићима Изграђени конаци монашке келије на Челебићима
Предмет "Ћамил Рамић и други": Настављено улагање материјалних доказа тужилаштва Предмет "Ћамил Рамић и други": Настављено улагање материјалних доказа тужилаштва
Суђење Ћамилу Рамићу: Вјештак говорио о повредама заробљених Срба Суђење Ћамилу Рамићу: Вјештак говорио о повредама заробљених Срба
Најчитаније
 • Слана бајадера
  14h 41m
  0
 • Злочин у Варварину
  14h 16m
  1
 • Око 15 пацијената обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије на терапији
  7h 18m
  1
 • Муфтија Јусуфспахић се расплакао у програму уживо: Србија и српски народ нису геноцидни
  6h 11m
  5
 • Бојан Гуњак и Драгослав Пантић крећу на хуманитарни поход за Магдалену и Хелену
  7h 32m
  0