Trebinjska policija prijavila Tužilaštvu zamjenika upravnika logora Čelebići

16.01.2023. 14:43
1
IZVOR: srna.rs

Policijska uprava Trebinje podnijela je danas Tužilaštvu BiH izvještaj protiv H.D. zbog sumnje da je u svojstvu zamjenika upravnika logora Čelebići u Konjicu počinio ratni zločin nad srpskim civilima.

Osumnjičeni se tereti da je počinio ratni zločin protiv čovječnosti i ratni zločin protiv civilna tokom jula 1992. godine u logoru Čelebići, saopšteno je iz trebinjske Policijske uprave.

Logor Čelebići bio je sabirni logor u kojem su mučeni i ubijani Srbi sa područja opštine Konjic i okoline. Međunarodni Crveni krst registrovao je više od 400 lica koja su na razne načine stradala u ovom logoru.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Hari 16.01.2023. 16:16
    Da nije malo kasno, proteklo 30 godina i tek sad se podnosi prijava Tužilštvu BiH za ratne zločine nad Srpskim civilima u logoru Čelebići. Koliko je samo svjedoka za ove tri protekle decenije umrlo, hoće li imati iko od preživjelih da svjedoči. Bez dokaza i svjedoka nema ni suđenje pa ni presude. Žalosno što se ovoliko dugo vremena čekalo da se nešto pokrene.
Povezane vijesti
Suđenje Ćamilu Ramiću: Vještak govorio o povredama zarobljenih Srba Suđenje Ćamilu Ramiću: Vještak govorio o povredama zarobljenih Srba
Nova suspenzija za Dianu Kajmaković Nova suspenzija za Dianu Kajmaković
Suđenje Dudakoviću: Povrede na pojedinim stradalim Srbima ukazuju na oštećenja od metaka i eksplozivnih sredstava Suđenje Dudakoviću: Povrede na pojedinim stradalim Srbima ukazuju na oštećenja od metaka i e...
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    5h 24m
    7
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    4h 20m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    23h 5m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    20h 4m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    21h 16m
    0