Три случаја вршњачког насиља током 10 мјесеци

25.11.2022. 13:10
0
ИЗВОР: srna.rs

На подручју Полицијске управе Источно Сарајево у протеклих 10 мјесеци евидентирана су три случаја вршњачког насиља, рекла је Срни портпарол ове управе Весна Стокановић.

Стокановићева је навела да су два случаја на Сокоцу и Источном Сарајеву са елементима кривичног дјела, док је један у Рогатици гдје је достављен извјештај о преузетим мјерама Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево.

Она је додала да у прошлој години није било случајева вршњачког насиља са елементима кривичног дјела, али су евидентирана три случаја у Рогатици, на Сокоцу и Источном Сарајеву, за које су полицијски службеници доставили суду захтјеве за покретање прекршајног поступка.

Стокановићева је навела да су припадници Полицијске станице Пале одржали низ едукативних предавања ученицима основних и средње школе на подручју ове општине, поводом кампање "Стоп вршњачког насиљу", коју спроводи Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске с циљем упознавање ученика о појму и начину испољавања вршњачког насиља, посљедицама, као и подизању свјести о значају благовременог откривања.

Стокановићева је додала да се предавања спроводе континуирано на подручју цијеле Управе, да данас настављају на Сокоцу након чега слиједе предавања у Источном Сарајеву, Источној Илиџи, Трнову и Хан Пијеску, све док траје кампања, до 5. децембра.

Из МУП-а Републике Српске раније су навели да је примјетно учесталије насиље међу дјецом и младима у школама, те да су ове године на подручју Српске регистрована 33 случаја вршњачког насиља.

Коментари 0
Повезане вијести
У Источном Сарајеву специјализована обука У Источном Сарајеву специјализована обука
Хуманитарне касе за Милоша Божовића у Сокоцу Хуманитарне касе за Милоша Божовића у Сокоцу
Састанак у Источном Сарајеву о борби против трговине људима Састанак у Источном Сарајеву о борби против трговине људима
Најчитаније
 • На данашњи дан преминула Слађана Кобас - тринаеста звјездица
  5h 21m
  1
 • Лица ухапшена у Источној Илиџи, пронађено преко два килограма опојне дроге (ФОТО)
  23h 54m
  1
 • Да ли је држава заборавила Перу и Дубравку Крстовић?
  19h 54m
  6
 • Бесплатни систематски прегледи у Болници „Србија“ за борачку популацију из Источног Новог Сарајева
  20h 57m
  0
 • Народна скупштина Републике Српске усвојила Породични закон
  16h 42m
  0