Три случаја вршњачког насиља током 10 мјесеци

25.11.2022. 13:10
0
ИЗВОР: srna.rs

На подручју Полицијске управе Источно Сарајево у протеклих 10 мјесеци евидентирана су три случаја вршњачког насиља, рекла је Срни портпарол ове управе Весна Стокановић.

Стокановићева је навела да су два случаја на Сокоцу и Источном Сарајеву са елементима кривичног дјела, док је један у Рогатици гдје је достављен извјештај о преузетим мјерама Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево.

Она је додала да у прошлој години није било случајева вршњачког насиља са елементима кривичног дјела, али су евидентирана три случаја у Рогатици, на Сокоцу и Источном Сарајеву, за које су полицијски службеници доставили суду захтјеве за покретање прекршајног поступка.

Стокановићева је навела да су припадници Полицијске станице Пале одржали низ едукативних предавања ученицима основних и средње школе на подручју ове општине, поводом кампање "Стоп вршњачког насиљу", коју спроводи Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске с циљем упознавање ученика о појму и начину испољавања вршњачког насиља, посљедицама, као и подизању свјести о значају благовременог откривања.

Стокановићева је додала да се предавања спроводе континуирано на подручју цијеле Управе, да данас настављају на Сокоцу након чега слиједе предавања у Источном Сарајеву, Источној Илиџи, Трнову и Хан Пијеску, све док траје кампања, до 5. децембра.

Из МУП-а Републике Српске раније су навели да је примјетно учесталије насиље међу дјецом и младима у школама, те да су ове године на подручју Српске регистрована 33 случаја вршњачког насиља.

Коментари 0
Повезане вијести
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе
Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије
Најчитаније
 • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
  12h 3m
  1
 • „Дом инвест“ гради дом за вас
  21h 37m
  1
 • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
  15h 51m
  0
 • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
  20h 55m
  1
 • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
  15h 35m
  0