Три случаја вршњачког насиља током 10 мјесеци

25.11.2022. 13:10
0
ИЗВОР: srna.rs

На подручју Полицијске управе Источно Сарајево у протеклих 10 мјесеци евидентирана су три случаја вршњачког насиља, рекла је Срни портпарол ове управе Весна Стокановић.

Стокановићева је навела да су два случаја на Сокоцу и Источном Сарајеву са елементима кривичног дјела, док је један у Рогатици гдје је достављен извјештај о преузетим мјерама Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево.

Она је додала да у прошлој години није било случајева вршњачког насиља са елементима кривичног дјела, али су евидентирана три случаја у Рогатици, на Сокоцу и Источном Сарајеву, за које су полицијски службеници доставили суду захтјеве за покретање прекршајног поступка.

Стокановићева је навела да су припадници Полицијске станице Пале одржали низ едукативних предавања ученицима основних и средње школе на подручју ове општине, поводом кампање "Стоп вршњачког насиљу", коју спроводи Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске с циљем упознавање ученика о појму и начину испољавања вршњачког насиља, посљедицама, као и подизању свјести о значају благовременог откривања.

Стокановићева је додала да се предавања спроводе континуирано на подручју цијеле Управе, да данас настављају на Сокоцу након чега слиједе предавања у Источном Сарајеву, Источној Илиџи, Трнову и Хан Пијеску, све док траје кампања, до 5. децембра.

Из МУП-а Републике Српске раније су навели да је примјетно учесталије насиље међу дјецом и младима у школама, те да су ове године на подручју Српске регистрована 33 случаја вршњачког насиља.

Коментари 0
Повезане вијести
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
Крађа у Палама Крађа у Палама
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    3h 41m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    21h 46m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    17h 55m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    21h 34m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    16h 2m
    0