Tri slučaja vršnjačkog nasilja tokom 10 mjeseci

25.11.2022. 13:10
0
IZVOR: srna.rs

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo u proteklih 10 mjeseci evidentirana su tri slučaja vršnjačkog nasilja, rekla je Srni portparol ove uprave Vesna Stokanović.

Stokanovićeva je navela da su dva slučaja na Sokocu i Istočnom Sarajevu sa elementima krivičnog djela, dok je jedan u Rogatici gdje je dostavljen izvještaj o preuzetim mjerama Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Ona je dodala da u prošloj godini nije bilo slučajeva vršnjačkog nasilja sa elementima krivičnog djela, ali su evidentirana tri slučaja u Rogatici, na Sokocu i Istočnom Sarajevu, za koje su policijski službenici dostavili sudu zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka.

Stokanovićeva je navela da su pripadnici Policijske stanice Pale održali niz edukativnih predavanja učenicima osnovnih i srednje škole na području ove opštine, povodom kampanje "Stop vršnjačkog nasilju", koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske s ciljem upoznavanje učenika o pojmu i načinu ispoljavanja vršnjačkog nasilja, posljedicama, kao i podizanju svjesti o značaju blagovremenog otkrivanja.

Stokanovićeva je dodala da se predavanja sprovode kontinuirano na području cijele Uprave, da danas nastavljaju na Sokocu nakon čega slijede predavanja u Istočnom Sarajevu, Istočnoj Ilidži, Trnovu i Han Pijesku, sve dok traje kampanja, do 5. decembra.

Iz MUP-a Republike Srpske ranije su naveli da je primjetno učestalije nasilje među djecom i mladima u školama, te da su ove godine na području Srpske registrovana 33 slučaja vršnjačkog nasilja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nakon dugog traganja pronađen grob majke Mome Kapora Nakon dugog traganja pronađen grob majke Mome Kapora
Blagoslov iz Istočnog Sarajeva: Obnavlja se svetinja koja je na Kosovo "doletjela sa neba" Blagoslov iz Istočnog Sarajeva: Obnavlja se svetinja koja je na Kosovo "doletjela sa neba"
Požar u Butmiru stavljen pod kontrolu, vatrogasci uputili apel građanima Požar u Butmiru stavljen pod kontrolu, vatrogasci uputili apel građanima
Najčitanije
 • Djeca bračnog para koji je skočio sa zgrade pronađena mrtva u stanu
  23h 0m
  1
 • Svečano otkrivena spomen-tabla posvećena Momi Kaporu u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
  22h 18m
  3
 • Požar u Butmiru stavljen pod kontrolu, vatrogasci uputili apel građanima
  21h 38m
  0
 • Uhapšeno 10 lica zbog trgovine drogom
  22h 41m
  0
 • Sjećanje na neponovljivog Momu Kapora
  9h 32m
  0