Тривић: Република Српска је чињеница

10.09.2022. 12:40
0
ИЗВОР: katera.news

Кандидат за предсједника Републике Српске Јелена Тривић реаговала је поводом изјаве лидера СДА Бакира Изетбеговића да „они којима се не свиђа БиХ, нека иду, а земље ће понијети онолико колико им остане на ципелама”.

- Бакире не пријети, јадан си чим то чиниш – оштра је била Тривићева.

Она је поручила Бакиру Изетбеговићу да не крије своју слабост иза тако запаљивих ријечи, те да сигурно осјећа свој политички крај па иде на све или ништа.

- Срби не иду нигдје. Ово је земља наших предака, омеђена моштима светаца и мученика, учвршћена јунаштвом српских хероја. Република Српска је наша отаџбина! Република Српска је чињеница! Република Српска је Дејтоном загарантована! Република Српска је ту и ниједан Бакир то не може промијенити. Ако ти се не свиђа, путуј Бакире гдје ти је воља! - написала је она.

Она је подсјетила да Срби нису бјежали од Османлија, нису бјежали од усташа и нациста, нису бјежали од муџахедина, па неће бјежати ни од пропалог политичара.

- Сви они осташе на сметљишту историје, и Османлије, и усташе, и нацисти, и муџахедини, спреми се и ти јер другог октобра одлазиш на сметљиште историје- каже она.

Она је поручила Бакиру да ће бити предмет рада правосудних институција.

- Бакире, Срби не иду нигдје, а ти ћеш сигурно на пут, y иностранство или установу затвореног типа, зависиће од брзине- закључила је она.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Покренута иницијатива за оснивање Народног фронта – др Јелена Тривић у Источној Илиџи Покренута иницијатива за оснивање Народног фронта – др Јелена Тривић у Источној Илиџи
Миличевић: Ако побиједим, позваћу и Јелену Тривић Миличевић: Ако побиједим, позваћу и Јелену Тривић
Додик подржава Вучићев митинг, Тривићевој захвалио „што је разбила ПДП” Додик подржава Вучићев митинг, Тривићевој захвалио „што је разбила ПДП”
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 25m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    6h 23m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    14h 49m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    13h 4m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    14h 43m
    0