Трка у санкању у Источном Старом Граду (ВИДЕО)

20.01.2021. 20:58
1
ИЗВОР: Катера/ОСМ ТВ

„Сви на санке“ – назив је јединствене трке у санкању која је данас организована у општини Источни Стари Град на Црепољском.

Иако је идеја о организовању трке дошла спонтано, без много планирања, родитељи и малишани су се одушевљени одазвали у великом броју,  а санкању, једној од најљепших зимских активности нису одољели ни старији становници ове општине.

Дружење, уживање у природи и чистом ваздуху, велика количина снијега , погодна за уживање дјеце у зимским радостима је оно  што их је, како кажу организатори ове трке, подстакло за организовање прве трке у санкању која ће, надају се, прерасти у традицију и наредних година окупити већи број учесника.

Дјеца су била подијељена у три групе: најмања дјеца која су ишла са родитељима, средњи узраст и најстарији такмичари и стаза је дуга два километра.

За све учеснике трке општина је обезбиједила скромне поклоне, послије одржавања трке за све учеснике је организовано дружење уз топле напитке.

Видео: ОСМ ТВ

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    LIGURANJE 21.01.2021. 10:57
    Starogradci! Kad nećete da se skijate, onda se sankajte.
Повезане вијести
Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    11h 6m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    11h 50m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    15h 55m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    15h 59m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    1h 26m
    0