Trka u sankanju u Istočnom Starom Gradu (VIDEO)

20.01.2021. 20:58
1
IZVOR: Katera/OSM TV

„Svi na sanke“ – naziv je jedinstvene trke u sankanju koja je danas organizovana u opštini Istočni Stari Grad na Crepoljskom.

Iako je ideja o organizovanju trke došla spontano, bez mnogo planiranja, roditelji i mališani su se oduševljeni odazvali u velikom broju,  a sankanju, jednoj od najljepših zimskih aktivnosti nisu odoljeli ni stariji stanovnici ove opštine.

Druženje, uživanje u prirodi i čistom vazduhu, velika količina snijega , pogodna za uživanje djece u zimskim radostima je ono  što ih je, kako kažu organizatori ove trke, podstaklo za organizovanje prve trke u sankanju koja će, nadaju se, prerasti u tradiciju i narednih godina okupiti veći broj učesnika.

Djeca su bila podijeljena u tri grupe: najmanja djeca koja su išla sa roditeljima, srednji uzrast i najstariji takmičari i staza je duga dva kilometra.

Za sve učesnike trke opština je obezbijedila skromne poklone, poslije održavanja trke za sve učesnike je organizovano druženje uz tople napitke.

Video: OSM TV

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    LIGURANJE 21.01.2021. 10:57
    Starogradci! Kad nećete da se skijate, onda se sankajte.
Povezane vijesti
Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    12h 45m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    10h 47m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    9h 40m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    9h 45m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    8h 48m
    1