"Тројком из блока" прикупљено више од 2.700 КМ за Димиће из Пала

04.09.2021. 18:09
0
ИЗВОР: КАТЕРА

Хуманитарно-спортском манифестацијом "Тројка из блока", која је синоћ одржана на Студентском тргу на Палама у организацији Хуманитарне организације "Срби за Србе", прикупљено је 2.708 КМ за помоћ породици Димић из ове општине.

Генерални секретар огранка за Републику Српску ХО "Срби за Србе" Саша Вигњевић рекао је синоћ да је породици Димић из Пала потребан новац за доградњу новог и савременог купатила у кући, те да ће новац бити утрошен у те сврхе.

Вигњевић је истакао да је ХО "Срби за Србе" помогла више од тридесет породица са Сарајевско-романијске регије.

Подршку организацији "Тројке из блока" у Палама помогла је и екипа "Streetball Pale", која сваке године организује турнир у баскету на Корану.

Коорганизатор ове хуманитарно-спортске манифестације Марко Лазаревић је изразио захвалност овогодишњим учесницима и поручио да се нада да ће ова манифестација из године у годину бити све масовнија.

Новац је синоћ, поред плаћања карте за учешће у шутирању тројки, скупљен и у хуманитарним кутијама у којима је завршио новац и оних грађана који су купили мајице са патриотским мотивима.

Хуманитарна организација "Срби за Србе" је основана 2006. године и од тада је помогла више од 2.600 породица широм Балкана и прикупила за њих више од 5,1 милиона евра помоћи.

Идеја за организацијом "Тројке из блока" је остварена 2012. године, а одржава се широм Европе и свијета и досада је одржано преко 800 турнира ове врсте. 

Коментари 0
Повезане вијести
Православно хуманитарно удружење „Свети Сава“ са Пала прославило крсну славу (ФОТО) Православно хуманитарно удружење „Свети Сава“ са Пала прославило крсну славу (ФОТО)
Екипа "E спорт" побједник Светосавског турнира Екипа "E спорт" побједник Светосавског турнира
У Палама ухапшене четири особе осумњичене за отмицу Сарајлије У Палама ухапшене четири особе осумњичене за отмицу Сарајлије
Најчитаније
 • Сјећања Хрешана на долазак Аустроугарске империје у БиХ
  1h 28m
  0
 • Наташи Ћејић потребна наша помоћ
  10h 36m
  2
 • Ноћни успон на врх Требевића (ФОТО)
  7h 23m
  1
 • Ђого: Забраном подизања три прста завршен процес етничког чишћења "отвореног града"
  7h 13m
  6
 • Преминуо глумац Саша Петровић
  11h 19m
  1