"Trojkom iz bloka" prikupljeno više od 2.700 KM za Dimiće iz Pala

04.09.2021. 18:09
0
IZVOR: KATERA

Humanitarno-sportskom manifestacijom "Trojka iz bloka", koja je sinoć održana na Studentskom trgu na Palama u organizaciji Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe", prikupljeno je 2.708 KM za pomoć porodici Dimić iz ove opštine.

Generalni sekretar ogranka za Republiku Srpsku HO "Srbi za Srbe" Saša Vignjević rekao je sinoć da je porodici Dimić iz Pala potreban novac za dogradnju novog i savremenog kupatila u kući, te da će novac biti utrošen u te svrhe.

Vignjević je istakao da je HO "Srbi za Srbe" pomogla više od trideset porodica sa Sarajevsko-romanijske regije.

Podršku organizaciji "Trojke iz bloka" u Palama pomogla je i ekipa "Streetball Pale", koja svake godine organizuje turnir u basketu na Koranu.

Koorganizator ove humanitarno-sportske manifestacije Marko Lazarević je izrazio zahvalnost ovogodišnjim učesnicima i poručio da se nada da će ova manifestacija iz godine u godinu biti sve masovnija.

Novac je sinoć, pored plaćanja karte za učešće u šutiranju trojki, skupljen i u humanitarnim kutijama u kojima je završio novac i onih građana koji su kupili majice sa patriotskim motivima.

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" je osnovana 2006. godine i od tada je pomogla više od 2.600 porodica širom Balkana i prikupila za njih više od 5,1 miliona evra pomoći.

Ideja za organizacijom "Trojke iz bloka" je ostvarena 2012. godine, a održava se širom Evrope i svijeta i dosada je održano preko 800 turnira ove vrste. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Prekid električne energije u Palama Prekid električne energije u Palama
Humanitarno veče za Miloša Božovića i u Palama Humanitarno veče za Miloša Božovića i u Palama
Na Sokocu i Palama obilježavanje 27 godina od egzodusa sarajevskih Srba Na Sokocu i Palama obilježavanje 27 godina od egzodusa sarajevskih Srba
Najčitanije
 • Sokočanin uhapšen zbog ubistva u pokušaju
  22h 39m
  0
 • Posni medenjaci
  23h 31m
  0
 • Koliko mladence u Srpskoj danas košta prosječna svadba
  21h 46m
  5
 • Dječak na vječnoj straži: Priča o Spomenku Gostiću i besmislu rata
  18h 25m
  3
 • Tri lica ušla u obilježeno minsko polje, jedno poginulo
  13h 52m
  1