"Trojkom iz bloka" prikupljeno više od 2.700 KM za Dimiće iz Pala

04.09.2021. 18:09
0
IZVOR: KATERA

Humanitarno-sportskom manifestacijom "Trojka iz bloka", koja je sinoć održana na Studentskom trgu na Palama u organizaciji Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe", prikupljeno je 2.708 KM za pomoć porodici Dimić iz ove opštine.

Generalni sekretar ogranka za Republiku Srpsku HO "Srbi za Srbe" Saša Vignjević rekao je sinoć da je porodici Dimić iz Pala potreban novac za dogradnju novog i savremenog kupatila u kući, te da će novac biti utrošen u te svrhe.

Vignjević je istakao da je HO "Srbi za Srbe" pomogla više od trideset porodica sa Sarajevsko-romanijske regije.

Podršku organizaciji "Trojke iz bloka" u Palama pomogla je i ekipa "Streetball Pale", koja svake godine organizuje turnir u basketu na Koranu.

Koorganizator ove humanitarno-sportske manifestacije Marko Lazarević je izrazio zahvalnost ovogodišnjim učesnicima i poručio da se nada da će ova manifestacija iz godine u godinu biti sve masovnija.

Novac je sinoć, pored plaćanja karte za učešće u šutiranju trojki, skupljen i u humanitarnim kutijama u kojima je završio novac i onih građana koji su kupili majice sa patriotskim motivima.

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" je osnovana 2006. godine i od tada je pomogla više od 2.600 porodica širom Balkana i prikupila za njih više od 5,1 miliona evra pomoći.

Ideja za organizacijom "Trojke iz bloka" je ostvarena 2012. godine, a održava se širom Evrope i svijeta i dosada je održano preko 800 turnira ove vrste. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
Produžena sezona grijanja u Palama Produžena sezona grijanja u Palama
Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Kulturnom centru Istočno Sarajevo Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Kulturnom centru Istočno S...
Najčitanije
 • Građani traže pomoć zbog zmija
  18h 27m
  1
 • Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
  22h 15m
  5
 • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
  4h 20m
  0
 • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
  7h 44m
  0
 • NBA igraču doživotna suspenzija
  20h 37m
  0