Туристички потенцијали Јахорине представљени у Београду

24.05.2021. 19:47
0
ИЗВОР: СРНА

 Генерални директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић изјавио је данас да је иза овог центра, упркос епидемији вируса корона која је отежала услове пословања, сјајна сезона, те да очекује да ће и током љета ова олимпијска љепотица бити омиљена дестинација многих туриста.

- Око 265.000 скијаша ове зиме посетило је Јахорину. Приходи су били бољи за 26 одсто у односу на најбољу сезону икада. Припреме за летњу сезону теку одлично. Јахорина има изузетну понуду и могу слободно рећи да је ова планина лепша лети неко зими и позивам сваког да дође", рекао је Љевнаић на промоцији Олимпијског центра "Јахорина" у оквиру тениског АТП турнира "Белгрејд опен 2021- истакао је он.

Љевнаић је навео да најважнији догађај љетне туристичке сезоне на Јахорини Ултра трејл маратон, који ће бити одржан 24. и 25. јула.

- Имамо три трке - мини, макси и ултра трејл. Специфичност ове године је да макси трејл креће са Бјелашнице - 43 километра и желимо да увежемо те две планине и комплет летњу понуду у регији. Ми смо једина планина у овом делу Европе која има богату летњу понуду, мислим на садржаје. Имамо алпин-костер, боб на шинама дужине 2,5 километра, језеро са педалинама, лоптама за шетњу по води, летње санкање, фудбалске и терене за кошарку-  истакао је он.

Љевнаић је рекао да је "Јахорина" огромно градилиште, да се ради на новим садржајима тако да ће она након реализације свих започетик пројеката бити аполутни туристички лидер у региону.

Он је захвалио породици Ђоковић за сарадњу коју остварују и за могућност да се данас представе на престижном такмичењу, као и туристичким организацијама Републике Српске и Јахорине и Представништву Републике Српске у Србији, са којим је рађена промоција.

Предсједник организације АТП турнира Горан Ђоковић поручио је да је "Јахорина" увијек добродошла у Тениски центар "Новак".

- Све акције које имамо они подржавају, као и ми њихове на Јахорини- рекао је Ђоковић и изразио наду да ће бити настављена успјешна сарадња.

Виши стручни сарадник Туристичке организације Републике Српске Бранка Михајловић нагласила је да је за Српску изузетно значајно што је имала прилику да представи Олимпијски центар "Јахорина" и друге туристичке дестинације на једном оваквом догађају.

Она је навела да је Србија за Српску примарно туристичко тржиште, те да је и у прошлој години остварен завидан број туриста.

- Ми се надамо да ће у наредним годинама, попуштањем мјера и када се отворе границе тај број расти- рекла је она.

Самостални стручни сарадник у Представништву Републике Српске у Србији Јелена Кусмук изјавила је да Представништво пружа пуну и безрезервну подршку и Туристичкој организацији Републике Српске и локалним туристичким организацијама на промоцији атрактивних дестинација, а да је Олимпијски центар "Јахорина" бисер туристичке понуде Српске.

- Љетна понуда је једнако атрактивна као и зимска. Дођите и уживајте- поручила је она. 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    9h 2m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    10h 17m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    16h 8m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    14h 35m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    16h 27m
    0