Тужилаштво о масакру у школи: Ученик који је пуцао није кривично одговоран

03.05.2023. 17:11
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Ученик седмог разреда ОШ "Владислав Рибникар", К.К. (13), који је јутрос хицима из пиштоља усмртио осам ученика и ученица, као и радника обезбјеђења, а шест ученика и ученица, као и наставницу тешко ранио, није кривично одговоран, саопштило је Више јавно тужилаштво.

Према Закону о малољетним учиниоцима кривичних дјела и кривично правној заштити малољетних лица, К.К. је кривично неодговоран јер нема навршених 14 година живота.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду оцу овог дјечака В.К. (48) одређено је задржавање до 48 сати због сумње да је извршио кривично дјело Тешка дјела против опште сигурности.

- Претходно су на лицу места увиђај обавили дежурни заменици јавног тужиоца Одељења за општи криминал и Одељења за малолетнике Вишег јавног тужилаштва у Београду, који су наложили да се у присуству радника Центра за социјални рад од К.К. узме изјава и да се обави лекарски преглед, након чега ће Центар одлучити које ће мере из своје надлежности даље предузети – наводи се.

Такође је наложено да се од К.К узме крв ради токсиколошких анализа, како би се утврдило да ли је у вријеме извршења кривичног дјела био под дејством алкохола, наркотика, односно других психоактивних супстнаци.

- Испитују се све околности овог случаја, како је дошао до пиштоља, као и мотиви овог гнисног злочина - наводи се у саопштењу, преноси Euronews.

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 15m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    8h 39m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    6h 54m
    11
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    23h 23m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    8h 33m
    0