Tužilaštvo o masakru u školi: Učenik koji je pucao nije krivično odgovoran

03.05.2023. 17:11
0
IZVOR: nezavisne.com

Učenik sedmog razreda OŠ "Vladislav Ribnikar", K.K. (13), koji je jutros hicima iz pištolja usmrtio osam učenika i učenica, kao i radnika obezbjeđenja, a šest učenika i učenica, kao i nastavnicu teško ranio, nije krivično odgovoran, saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Prema Zakonu o maloljetnim učiniocima krivičnih djela i krivično pravnoj zaštiti maloljetnih lica, K.K. je krivično neodgovoran jer nema navršenih 14 godina života.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ocu ovog dječaka V.K. (48) određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično djelo Teška djela protiv opšte sigurnosti.

- Prethodno su na licu mesta uviđaj obavili dežurni zamenici javnog tužioca Odeljenja za opšti kriminal i Odeljenja za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji su naložili da se u prisustvu radnika Centra za socijalni rad od K.K. uzme izjava i da se obavi lekarski pregled, nakon čega će Centar odlučiti koje će mere iz svoje nadležnosti dalje preduzeti – navodi se.

Takođe je naloženo da se od K.K uzme krv radi toksikoloških analiza, kako bi se utvrdilo da li je u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio pod dejstvom alkohola, narkotika, odnosno drugih psihoaktivnih supstnaci.

- Ispituju se sve okolnosti ovog slučaja, kako je došao do pištolja, kao i motivi ovog gnisnog zločina - navodi se u saopštenju, prenosi Euronews.

Komentari 0
Povezane vijesti
Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu
Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta
Nacistička Njemačka prije 83 godine bombardovala Beograd Nacistička Njemačka prije 83 godine bombardovala Beograd
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    21h 44m
    1
  • Pronađeno tijelo majke koja se sa djecom utopila u Bojani
    19h 51m
    0
  • Godišnjica rođenja Milutina Bojića, autora "Plave grobnice"
    19h 55m
    0
  • Godišnjica bombardovanja Niša kasetnim bombama u kome je poginulo 16 civila
    23h 17m
    0
  • Tijana Bošković u Prebilovcima: Hercegovina je sa mnom gdje god krenem (FOTO)
    14h 4m
    1