Тужилаштво о пуцњави у Лукавцу: Испаљено више хитаца, ученик одбацио пиштољ

14.06.2023. 13:19
0
ИЗВОР: nezavisne.com/srna.rs

Помоћник директора и наставник енглеског језика у Основној школи "Лукавац Град" Недим Османовић је јутрос тешко рањен хицем из пиштоља у просторијама ове школе, с тим што је током напада испаљено више хитаца, саопштило је Кантонално тужилаштво ТК.

Наставник је, додаје се, с тешком и по живот опасном устрелном повредом врата хоспитализован у УКЦ-у Тузла и у току је оперативни захват.

- Осумњичена особа је дијете које још нема пуних 14 година (рођен је крајем јуна 2009. године). Дијете је задржано у Полицијској управи Лукавац. Након што је испалио више хитаца према наставнику и једним хицем га устријелио, одбацио је пиштољ, који је пронађен и биће предмет вјештачења - навело је Тужилаштво.

Увиђај на терену обављају дежурни тужилац у сарадњи са Сектором криминалистичке полиције МУП-а ТК и ОКП ПУ Лукавац.

- У истрагу су укључена два тужиоца. Дежурни тужилац обавља увиђајне радње и надзор над истрагом, те тужилац за малољетнике који је укључен у подузимање даљих мјера и радњи у односу на дијете. Одмах је укључен Центар за социјални рад, а у току су контакти с одређеним медицинским и другим надлежним институцијама у вези с поступањем с дјететом у складу са Законом о заштити и поступању с дјецом и малољетницима у кривичном поступку - навели су из Тужилаштва.

Како су додали, предузимају се потребне истражне радње, како би се утврдиле све околности које у вези са овим догађајем.

Проглашен крај школске године након пуцњаве у Лукавцу

Министарство образовања Тузланског кантона прогласило је крај школске године у свим основним и средњим школама у овом кантону након што је у јутрошњој пуцњави у основној школи у Лукавцу рањен наставник, за шта је осумњичен ученик.

То је новинарима потврдио министар образовања Тузланског кантона Ахмед Омеровић који је рекао и да дијете, које је осумњичено да је пуцало, од другог полугодишта више није ученик ове школе.

- Пребачен је у другу школу као резултат дисциплинске мјере - појаснио је Омеровић.

Он је истакао да је у пуцњави повријеђен само радник школе.

Омеровић је навео да ће до нове школске године кантонална Влада у сарадњи са свим релевантим факторима наставити са провођењем активности с циљем осигурања сигурнијег окружења у школама.

С обзиром на разне информације које се пласирају у јавности, Омеровић је навео да ће се сачекати да тужилаштво спроведе истрагу, између осталог и то да ли је овај ученик и раније упућивао пријетње.

Министар је навео да су се сви педагози и психолози у кантону ставили на располагање ученицима и родитељима.

Политичар из Лукавца Дино Османовић објавио је на свом "Фејсбуку" преписку и упозорења која је 22. маја писао због пријетњи ученика који је осумњичен за данашњу пуцњаву.

Османовић је, између осталог, написао да је настрадао отац двоје дјеце.

- Има потребе за панику све док не одговарају неспособни кадрови из МУП-а и тужилаштва. Можда тада дођемо памети и почнемо учити на туђим грешкама - написао је Османовић.

Коментари 0
Повезане вијести
Србима у Лукавцу забрањено и дружење Србима у Лукавцу забрањено и дружење
Ученик донио бомбу у основну школу у Приједору Ученик донио бомбу у основну школу у Приједору
На молитвишту поново постављен крст, претходна три оскрнављена На молитвишту поново постављен крст, претходна три оскрнављена
Најчитаније
 • Битка за Рогатицу - Једна од највећих битки четника против Нијемаца и усташа (ВИДЕО)
  17h 56m
  13
 • Пуњене тиквице
  17h 29m
  0
 • Преминула једногодишња беба након што је отац заборавио у аутомобилу
  17h 49m
  0
 • Пад система и у БиХ
  16h 10m
  1
 • Лукић: Нема већег севапа него нахранити гладног (ВИДЕО)
  8h 37m
  12