Тужилаштву пријављена три директора ШГ „Романија“ Соколац

06.06.2022. 17:24
1
ИЗВОР: capital.ba

Управа криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске поднијела је Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево извјештај против три директора у Шумском газдинству “Романија” Соколац због сумње да су злоупотријебили положај и са рачуна предузећа плаћали личне казне, о чему је Capital писао још прије три године.

Извјештај је поднесен против три лица чији су иницијали Р.Д, Д.В. и В.С. која се се сумњиче да су искориштавањем свог службеног положаја у Шумском газдинству “Романија” прибавили себи или другом корист, а на штету “Шума Српске”.

- Лица се сумњиче да су из средстава јавног предузећа, по њиховом налогу вршене уплате новчаних казни и трошкова судских поступка, које су изречене њима као одговорним лицима, као и другим запосленима у наведеном шумском газдинству - саопштено је из МУП-а РС.

Capital је још прије три године писао да су више директора и запослених у “Шумама Српске” годинама плаћали личне казне са рачуна предузећа, због чега су били под истрагом Министарства унутрашњих послова РС.

Двије године након тога МУП је потврдио информације и поднио извјештај Окружном јавном тужилаштву Бањалука против пет директора шумских газдинстава и других одговорних лица.

Због сумње да су злоупотријебили службени положај извјештај је тада поднесен против Ж.В. из ШГ „Рибник“, М.Б. из ШГ „Клековача“ и Ч.В. ШГ „Чемерница“ из Кнежева.

Извјештај је тада поднесен и против Н.Г. из ШГ “Оштрељ” Дринић и Н.А. из ШГ “Лисина” Мркоњић Град, због учињених кривичних дјела „Злоупотреба службеног положаја или овлаштења“, а на штету предузећа „Шуме Републике Српске“ Соколац.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Војвода 07.06.2022. 09:05
    Moжете ви п....срати своје оптужнице. Ти људи су унапређени на боља радна места и даље гепају.
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 34m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    17h 7m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    16h 48m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    21h 59m
    0
  • У суботу обиљежавање 32 године од злочина у Добровољачкој
    23h 43m
    13