Tužilaštvu prijavljena tri direktora ŠG „Romanija“ Sokolac

06.06.2022. 17:24
1
IZVOR: capital.ba

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo izvještaj protiv tri direktora u Šumskom gazdinstvu “Romanija” Sokolac zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj i sa računa preduzeća plaćali lične kazne, o čemu je Capital pisao još prije tri godine.

Izvještaj je podnesen protiv tri lica čiji su inicijali R.D, D.V. i V.S. koja se se sumnjiče da su iskorištavanjem svog službenog položaja u Šumskom gazdinstvu “Romanija” pribavili sebi ili drugom korist, a na štetu “Šuma Srpske”.

- Lica se sumnjiče da su iz sredstava javnog preduzeća, po njihovom nalogu vršene uplate novčanih kazni i troškova sudskih postupka, koje su izrečene njima kao odgovornim licima, kao i drugim zaposlenima u navedenom šumskom gazdinstvu - saopšteno je iz MUP-a RS.

Capital je još prije tri godine pisao da su više direktora i zaposlenih u “Šumama Srpske” godinama plaćali lične kazne sa računa preduzeća, zbog čega su bili pod istragom Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Dvije godine nakon toga MUP je potvrdio informacije i podnio izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv pet direktora šumskih gazdinstava i drugih odgovornih lica.

Zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj izvještaj je tada podnesen protiv Ž.V. iz ŠG „Ribnik“, M.B. iz ŠG „Klekovača“ i Č.V. ŠG „Čemernica“ iz Kneževa.

Izvještaj je tada podnesen i protiv N.G. iz ŠG “Oštrelj” Drinić i N.A. iz ŠG “Lisina” Mrkonjić Grad, zbog učinjenih krivičnih djela „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“, a na štetu preduzeća „Šume Republike Srpske“ Sokolac.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Vojvoda 07.06.2022. 09:05
    Možete vi p....srati svoje optužnice. Ti ljudi su unapređeni na bolja radna mesta i dalje gepaju.
Povezane vijesti
Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM
Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    15h 37m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    14h 32m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    9h 20m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    10h 26m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    18h 54m
    0