У акцији "гробара" и "делија" прикупљено 800 КМ за малољетног брата и сестру

10.11.2020. 12:07
1
ИЗВОР: Катера

Чланови удружења навијача Црвене звезде и Партизана из Пала и Источног Новог Сарајева прискочили су заједно у помоћ за прикупљање новчаних средстава и друге помоћи малољетном С.К. и К.К. из Пала, који су недавно остали без оца.

Ових дана увелико трају акције помоћи за прикупљање новчаних средстава, хране, одјеће и обуће малољетном брату и сестри који живе у мјесту удаљеном око пет километара од центра Пала.

Један од припадника групе „гробари“ из Пала Бојан Брчкало рекао је за Катеру да је заједно са још четворицом пријатеља кренуо у акцију помоћи за малољетну дјецу, гдје су успјели да прикупе 800 КМ и новац уплате на њихов жиро рачун.

- С обзиром да их је народ "затрпао" разним пакетима помоћи, од новца нисмо жељели да им купујемо ништа, него смо новац уплатили на њихов жиро рачун. Ово неће бити крај наших акција, имамо њихове контакт телефоне дјеце и наравно да ћемо им и даље помагати - каже Брчкало.

Он каже да су дјецу посјетили јуче у току дана, те додао је планирао да покрене и акцију реновирања и адаптације њиховог дома, међутим према информацији коју је добио из Центра за социјални рад, како каже, за тај проблем већ је пронађено рјешење.

- Пратимо развој ситуације, имамо контакт са Центром за социјални рад и ми смо ту увијек да се прикључимо свакој акцији. Такође, однијели смо им и пакете са одјећом, а данас ћемо однијети и пакете са храном - каже Брчкало.

У акцији „гробара“ и „делија“ из Пала и Источног Новог Сарајева учествовали су, поред Бојана Брчкала, и Драгиша Фуртула, Натко Суџука, Ненад Работа и Ђорђе Јешић.

На "фејсбуку" су навели да захвалност за ову акцију дугују и Славиши Милићевићу, Бојану Говедарици, Дејану Тешановићу, Мику Ђурђевићу, Срђану Јеремићу, Борису Шкундрићу и Марку Дивчићу.

Сви који су у могућности могу да уплате новац на жиро рачун за помоћ овој дјеци на број: 5557000050746673 и на име: Кристина Кубура, отворен у Новој банци а.д. Бањука.

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Nemanja 10.11.2020. 14:05
    Od Boga vam zdravlje dobri ljudi ❤️
Повезане вијести
Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe
Крађа у Палама Крађа у Палама
Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    18h 46m
    0
  • Крађа у Палама
    17h 4m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    13h 31m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    16h 19m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    9h 40m
    0