U akciji "grobara" i "delija" prikupljeno 800 KM za maloljetnog brata i sestru

10.11.2020. 12:07
1
IZVOR: Katera

Članovi udruženja navijača Crvene zvezde i Partizana iz Pala i Istočnog Novog Sarajeva priskočili su zajedno u pomoć za prikupljanje novčanih sredstava i druge pomoći maloljetnom S.K. i K.K. iz Pala, koji su nedavno ostali bez oca.

Ovih dana uveliko traju akcije pomoći za prikupljanje novčanih sredstava, hrane, odjeće i obuće maloljetnom bratu i sestri koji žive u mjestu udaljenom oko pet kilometara od centra Pala.

Jedan od pripadnika grupe „grobari“ iz Pala Bojan Brčkalo rekao je za Kateru da je zajedno sa još četvoricom prijatelja krenuo u akciju pomoći za maloljetnu djecu, gdje su uspjeli da prikupe 800 KM i novac uplate na njihov žiro račun.

- S obzirom da ih je narod "zatrpao" raznim paketima pomoći, od novca nismo željeli da im kupujemo ništa, nego smo novac uplatili na njihov žiro račun. Ovo neće biti kraj naših akcija, imamo njihove kontakt telefone djece i naravno da ćemo im i dalje pomagati - kaže Brčkalo.

On kaže da su djecu posjetili juče u toku dana, te dodao je planirao da pokrene i akciju renoviranja i adaptacije njihovog doma, međutim prema informaciji koju je dobio iz Centra za socijalni rad, kako kaže, za taj problem već je pronađeno rješenje.

- Pratimo razvoj situacije, imamo kontakt sa Centrom za socijalni rad i mi smo tu uvijek da se priključimo svakoj akciji. Takođe, odnijeli smo im i pakete sa odjećom, a danas ćemo odnijeti i pakete sa hranom - kaže Brčkalo.

U akciji „grobara“ i „delija“ iz Pala i Istočnog Novog Sarajeva učestvovali su, pored Bojana Brčkala, i Dragiša Furtula, Natko Sudžuka, Nenad Rabota i Đorđe Ješić.

Na "fejsbuku" su naveli da zahvalnost za ovu akciju duguju i Slaviši Milićeviću, Bojanu Govedarici, Dejanu Tešanoviću, Miku Đurđeviću, Srđanu Jeremiću, Borisu Škundriću i Marku Divčiću.

Svi koji su u mogućnosti mogu da uplate novac na žiro račun za pomoć ovoj djeci na broj: 5557000050746673 i na ime: Kristina Kubura, otvoren u Novoj banci a.d. Banjuka.

 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Nemanja 10.11.2020. 14:05
    Od Boga vam zdravlje dobri ljudi ❤️
Povezane vijesti
U nedjelju guslarsko veče u Palama U nedjelju guslarsko veče u Palama
U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
Vaskršnja tucijada u Palama Vaskršnja tucijada u Palama
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    23h 6m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    22h 2m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    22h 6m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    18h 59m
    1
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    12h 50m
    1