У акцији МУП-а Српске написано 5.009 казни за учеснике у саобраћају

17.08.2020. 14:02
0
ИЗВОР: ATV

Приликом спровођења акције Министарства унутрашњих послова Републике Српске прошле седмице полиција је казнила 5.009 учесника у саобраћају, саопштено је из МУП-а РС.

Како је наведено, акција "Појачана контрола саобраћаја с акцентом однос возач - пјешак, непрописно кретање бицикла, контролу кретања трактора, радних машина, мотоцикла и мопеда и контролу присуства алкохола, опојних дрога и психоактивних лијекова у организму", реализована је у циљу унапређења безбједности учесника у саобраћају.

По акценту акције изречено је 2.714 прекршаја, а евидентирано је и 2.295 прекршаја по другим основама, прецизирано је у саопштењу.

Такође, у току акције санкционисана су 84 бициклиста, 82 возача мотоцикла, 66 возача мопеда, 69 трактора и радних машина, као и 166 пјешака.

Полицајци су извршили 2.390 алко-тестирања, од којих је у 271 случају утврђено недозвољено присуство алкохола, док је пет возача одбило је да се подвргне испитивању на присуство алкохола, а седам возача је одбило да се подвргне испитивању на присуство опојних дрога или психоактивних лијекова у организму, навели су из МУП-а.

Коментари 0
Повезане вијести
Увјерење о пребивалишту може се добити на било којој локацији за издавање докумената Увјерење о пребивалишту може се добити на било којој локацији за издавање докумената
Пијан ометао колону службених возила МУП-а Пијан ометао колону службених возила МУП-а
МУП објавио слике тунела испод насеља гдје је нестала малена Данка МУП објавио слике тунела испод насеља гдје је нестала малена Данка
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 36m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 59m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 32m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 29m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 20m
    0