У Бањалуци преминуо професор Горан В. Јанковић

18.05.2021. 17:25
0
ИЗВОР: Nezavisne.com

Горан В. Јанковић, ванредни професор на Академији умјетности Универзитета у Бањалуци, преминуо је данас у 64. години.

Горан В. Јанковић рођен је 26. јануара 1957. године у Подгорици. На Економском факултету Универзитета у Бањалуци дипломирао је 1979. године, а на истом факултету и магистрирао 2004. године. На Економском факултету Универзитета у Сарајеву 2010. године стекао је звање доктора економских наука.

Аkaдемију "Di Belle Arti" у Венецији уписао је 1981. године у класи познатог италијанског сликара Емилија Ведове. Дипломирао је на" Accademia di Belle Arti - Brera" у Милану, на одсјеку за сликарство 1986. године.

Стручно усавршавање наставио је на Академији лијепих умјетности у Београду, гдје је 2013. године стекао звање мастер ликовни умјетник. Након тога, завршио је мастер студиј на Академији умјетности у Новом Саду.

На Академији умјетности Универзитета у Бањалуци је био ангажован од 2011. године, гдје је био руководилац Студијског програма ликовне умјетности од априла 2012. године до септембра 2013. године, те шеф Катедре за графички дизајн на Студијском програму ликовне умјетности од септембра 2014. године.

За више од 30 година рада у области ликовних, визуелних умјетности и дизајна учествовао је у низу пројеката из области умјетности и културе, те излагао на бројним самосталним и колективним изложбама у земљи и иностранству.

Коментари 0
Повезане вијести
Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих
Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    15h 55m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    18h 14m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    18h 41m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    21h 21m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    14h 2m
    0