У Бечу протести због "затварања" и обавезне вакцинације

20.11.2021. 18:32
0
ИЗВОР: ТАНЈУГ

Дан пошто је аустријска влада одлучила да од понедјељка уведе lockdown за све грађане и обавезну вакцинацију од 1. фебруара, противници корона мјера организовали су протесте у центру Беча.

Више хиљада људи окупило се у центру града, на неколико локација, а највећи скуп је на тргу Хелденплац, гдје је на протест позвала Слободарска партија Аустрије (ФПО).

Међу окупљенима је и један од првих "антиваксера" Мартин Рутер који је рекао да "то више нема везе са демократијом и да неће дозволити наметање вакцине".

Скуп обезбјеђује 1.300 бечких полицајаца, који контролишу ношење маски, будући да учесници, према важећим епидемиолошким мјерама, морају да носе FFP2 маске.

Уочи скупова, полиција је упозорила на могуће учешће и екстремних десничара, што се већ дешавало на ранијим протестима у првој половини године.

Коментари 0
Повезане вијести
Држављанка БиХ годинама узимала социјалне накнаде, а има вилу и 17 апартмана Држављанка БиХ годинама узимала социјалне накнаде, а има вилу и 17 апартмана
У Бечу премијерно приказан документарац "Јени-мало свјетло са запада" У Бечу премијерно приказан документарац "Јени-мало свјетло са запада"
Варала на матурском испиту у Аустрији, пријети јој затвор Варала на матурском испиту у Аустрији, пријети јој затвор
Најчитаније
 • Пало дрво и усмртило дјевојчицу
  14h 40m
  0
 • У Сокоцу украден аутомобил и новац
  14h 24m
  0
 • Два напада на полицијске службенике у Источном Сарајеву
  13h 44m
  0
 • У ЈЗУ Болници „Србија“ по први пут урађена операција атрезије хоане код дјетета
  13h 20m
  0
 • Паљанин Стефан Малбашић међу најбољим студентима у Србији
  9h 40m
  3