У БиХ од сутра сунчано и топло

15.12.2019. 14:14
0
ИЗВОР: Срна

У Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) сутра се очекује сунчано вријеме уз даљи пораст дневне температуре ваздуха, чак и до 17 степени Целзијусових, што ће бити знатно изнад просјека за ово доба године.

Ујутро ће бити прохладно и суво, локално са маглом по котлинама. Током дана сунчано, осим у мјестима са маглом. Послије подне очекује се повећана облачност на западу, југозападу и југу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха од један до шест, на планинама испод нуле, а на југу до осам степени. Највиша дневна од девет до 14, на планинама од пет и виша, а локално на сјеверу и југу до 17 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен, на планинама и јак јужни вјетар, поподне источни на сјеверу.

Топло за ово доба године задржаће се и у наредним данима. У уторак, 17. децембра, преовладаваће суво вријеме, а највиша дневна температура ваздуха од 10 до 15, локално на сјеверу и југу до 18 степени.

У сриједу, 18. децембра, током дана доћи ће до наоблачења и биће вјетровито. Највиша дневна температура ваздуха од девет до 14, на сјеверу до 16 степени. Током ноћи киша ће почети да пада на југу и југозападу, гдје се очекује и грмљавина, затим на западу, а до јутра наредног дана у већини предјела.

Слабијих падавина у четвртак, 19. децембра, биће на сјеверу и сјевероистоку, а обилнијих на југу. Њихов престанак прво се очекује на сјеверу, а нешто касније и на југу, па ће поподне бити и суначно. И даље ће се задржати релативно топло вријеме. Највиша дневна температура ваздуха од осам до 13, на сјеверу до 15 степени Целзијусових.

И на планинама ће наредне седмице ујутро и током дана температура ваздуха бити у плусу.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава сунчано вријеме.

Температура испод нуле једино је забиљежена на Бјелашници гдје су у 13.00 часова измјерена минус два степена.

На Сокоцу и у Бугојну било је нула степени, у Зеници три, у Сарајеву четири, у Сребреници, Шипову и Бугојну пет, на Иван Седлу шест, на Хан Пијеску, у Фочи, на Чемерну и у Гацку седам, у Приједору, Мркоњић Граду и Српцу девет, у Добоју, Зворнику, Ливну и Санском Мосту десет степени.

У Бањалуци, Калиновику, Бијељини и Билећи измјерено је 11 степени, у Мостару, Тузли и Градачцу 12, у Требињу и Рибнику 13, у Бихаћу и Широком Бријегу 15 и у Грудама и Неуму 16 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра облачно са кишом Сутра облачно са кишом
Сутра облачно уз сунчане периоде, киша само понегдје Сутра облачно уз сунчане периоде, киша само понегдје
Сутра мало топлије, понегдје киша Сутра мало топлије, понегдје киша
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 35m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 26m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 13m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 39m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 21m
    0